Guides

10 fördelar med att onanera

Onani har inte alltid uppfattats som något bra. Själva ordet härstammar från Bibeln (Första Moseboken för den som är intresserad), där Onan inte ville ligga med sin avlidne brors fru och därför lät sin sperma gå till spillo på marken. Och det var Gud inte särskilt nöjd med, det vill jag lova.

Som tur är vet vi mycket mer om vad onani är och kan vara idag. Nuförtiden är det nog få som förknippar det med att bli blind eller svartlistad av Gud. Istället fokuserar vi på de många fördelarna som faktiskt kommer med att röra vid sig själv.

Jag har samlat 10 av dem åt dig här.

Sexleksaker för kvinnor på en gul tallrik

1: Du lär känna din kropp

Du får reda på vad som känns bra och kanske också hur du lättast når fram till orgasm. Du kan experimentera med olika tekniker och prova att använda sexleksaker för antingen penis eller vagina.

2: Du kan sänka din stressnivå

Att onanera är ett effektivt och tillfredsställande sätt att hitta lugn och avkoppling. Så när du känner dig lite extra stressad har du alltid en riktigt bra behandling nära till hands.

3: Du kan få orgasm

Orgasm är förmodligen den främsta fördelen eller belöningen med att onanera. När du får orgasm utsöndrar kroppen en mängd glädje- och kärlekshormoner, vilket ger dig en känsla av välbefinnande i hela kroppen.

Vita och gula sexleksaker för kvinnor och män

4: Du kan lindra din mensvärk

Om du har en vagina kan du använda onani för att minska den smärta som ofta kommer med menstruationen. Det är de underbara hormonerna som utsöndras vid orgasm som kan ha en smärtlindrande effekt.

5: Du kan minska risken att utveckla prostatacancer

Om du har en penis kan du minska risken för prostatacancer med 36% om du i genomsnitt får utlösning fem eller fler gånger i veckan. Du kan använda en prostatastimulator eller kanske en skön penisvibrator.

6: Du riskerar inte att få en könssjukdom

Att ha sex med dig själv är definitionen av säkert sex. Så du slipper fundera på skydd och kan helt och hållet hänge dig åt din njutning.

Tre sexleksaker

7: Du får bättre sex

Ju mer du onanerar, desto bättre koll kommer du att ha på vad du gillar. Och när du själv är medveten om detta blir det tusen gånger lättare att berätta eller visa det för din sexpartner.

8: Du kan få större sexlust

Mycket vill ofta ha mer. Därför är det inte helt omöjligt att din sexlust kommer att öka när du tar dig tid att tillfredsställa dig själv.

9: Du sover bättre

Onanins avstressande och avslappnande effekt kan leda till att du får en mycket bättre och djupare nattsömn.

10: Du gör något fint för dig själv

Onani är den ultimata formen av självkärlek. Och självkärlek är viktigt för alla, oavsett om du är singel eller i ett fast förhållande.

Sexleksaker på en orange tallrik