Nyheter

12 bra anledningar att få fler orgasmer

Jippi! Den 8 augusti är det Internationella Orgasmdagen, och dagen till ära bjuder vi på 12 goda anledningar till varför du borde dra en ensamseglare innan du kryper ner under täcket ikväll (och i morgon – och varje dag i resten av ditt liv).

Därför ska du få orgasm idag: 

1. Orgasmer gör dig glad
När du får orgasm frigör din kropp en alldeles underbar symfoni av så kallade ‘lyckohormoner’. Serotonin och dopamin ger dig en känsla av allmänt välbefinnande, och får dig blixtsnabbt på toppenhumör.

2. Orgasmer reducerar stress
När du når klimax frigör nervcellerna i din hjärna dessutom hormonet oxytocin, som har en avslappnande verkan och ger dig en känsla av trygghet och välmående. Det är dessutom vetenskapligt bevisat att oxytocin sänker blodtrycket och minskar mängden stresshormoner i kroppen.

3. Orgasmer förbättrar parförhållandet
Oxytocin är något av ett mirakelmedel, som inte bara reducerar stress. Undersökningar visar att det faktiskt också bidrar till att öka attraktionen och kärleken mellan dig och din partner. Oxytocin utsöndras nämligen under både sex, förlängd ögonkontakt och långa kramar, så det är inte svårt att förstår varför det ofta kallas för ‘kärlekshormonet’.

Behöver ni lite inspiration till hur ni kan boosta ert kärleksliv? Läs om hur ni kan hetta upp parförhållandet med en annorlunda date-night här.

4. Orgasmer förbättrar din sömn
Om du går och lägger dig efter en orgasm sover du faktiskt både djupare och bättre. Enligt amerikanska National Sleep Foundation beror det på att din kropp är mer avslappnad efter en orgasm, men också på att östrogennivån i blodet stiger, vilket ökar kvaliteten på din REM-sömn. REM är den viktigaste sömnnivån, där samtliga celler i kroppen återbyggs.

5. Orgasmer är smärtstillande
Nu är det slut med Treo och Alvedon. När du får orgasm frigör din hjärna endorfiner som har en smärtstillande, morfinliknande inverkan på din kropp. Orgasmer lär till och med vara mer effektiva än panodil mot bland annat mensvärk, migrän och ledvärk. I en omfattande studie av forskaren Beverly Whipple på Rutgers University, kom man fram till att kvinnors smärttröskel ökade med hela 74,6% när de onanerade sig till orgasm.

6. Orgasmer kan bota man-flu
Okej, nästan. Ett forskningsprojekt på ett tyskt universitet har i vart fall visat att män som är sexuellt upphetsade och får orgasm producerar fler leukocyter, så kallade ‘mördarceller’, som ger immunförsvaret en boost och bekämpar både virusinfektioner och bakterier. Och för att ytterligare understryka detta har omfattande studier slagit fast att män som ofta onanerar sig till klimax minskar risken för prostatacancer.   

7. Orgasmer ger sexlusten en boost
Ju oftare du får orgasm, desto starkare blir de synapser i din hjärna som aktiverar och styr sexlusten. Med andra ord: ju oftare du onanerar eller har sex, desto lättare har du att bli upphetsad, och sexuell upphetsning ökar sexlusten. Hönan och ägget alltså.

8. Orgasmer stärker din bäckenbottenmuskulatur
Vid klimax får du spontana sammandragningar i ditt underliv, och liksom alla andra muskler i din kropp blir starkare av träning, din bäckenbottenmuskulatur också det. Och det bästa av allt? Undersökningar visar att kvinnor som har starka bäckenbottenmuskler har bättre sex, större sexlust och lättare att få orgasm.

9. Orgasmer stimulerar hjärnan
När du är upphetsad och får orgasm ökar tillförseln av blod och syre till områden i din hjärna som vanligtvis inte är särskilt aktiva. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att orgasmer är mer effektiv träning för hjärnkontoret än pussel, korsord och sudoku.

10. Orgasmer får dig att se yngre ut
Glöm botox. Dr. David Weeks på Royal Edinburgh Hospital har nämligen upptäckt att par som regelbundet har sex och ofta får orgasmer, i genomsnitt ser 5-7 år yngre ut än par som inte har sex lika ofta. Orsaken? Antagligen eftersom både män och kvinnor producerar fler tillväxthormoner när de har samlag. Tillväxthormoner stimulerar celldelning och cellbildning, vilket gör att huden ser yngre och mer elastisk ut.

11. Orgasmer blir bättre med åren
Det finns ingen som helst anledning att skära ned på sänggympan även om man börjar klättra upp i åldern. En undersökning publicerad i The American Journal of Medicine visar nämligen att både kvinnor och män överlag känner sig mer sexuellt tillfredsställda ju äldre de blir.

12. Orgasmer förlänger livet
Ju fler orgasmer du får i ditt liv desto längre lever du. Det kom en forskargrupp från Wales fram till 1997, då de analyserade sammanhang mellan orgasmer och dödlighet. Deras undersökning visade att dödligheten var hela 50% (!) lägre bland män som onanerade minst två gånger i veckan, jämfört med män som bara onanerade en gång i veckan eller mindre. Och kvinnor då? Jo, den amerikanska forskaren Howard S. Friedman upptäckte redan på 60-talet, att kvinnor som regelbundet fick orgasm levde längre än de som inte kände sig sexuellt tillfredsställda.

Är du frestad att själv uppleva alla fördelarna med orgasm? Besök webbutiken och se vårt stora utbud av vibratorer, dildos till kvinnor, tenga onaniprodukter, eller de många onaniprodukterna från Fleshlight och Doxy, så kan du få ännu bättre orgasmer framöver.