Guides

5 tips till bra semestersex

Sommartid är för många semestertid, vilket betyder att man ska slappna av och njuta av sommaren. Oavsett om du ska spendera din sommar i kärlekens tecken, på festival eller om du njuter av ledigheten hemma, är  här ett par bra tips på hur du kan få ut det bästa av semestersexet. Du vet, den som inte ger bekymmer eller kräver en visit hos läkaren efter.

1. Skydda dig själv, använd kondom

Kondomen är inte en uppfinning som är enbart till tonåringar, utan det är alltid en bra idé att skydda sig med kondom när man har sex med olika partners. Innan man låter sig falla pladask för sommarflörten, i det underbara sommarvädret kombinerat med drinkarna, så är det alltså en bra idé att förbereda sig med att ha köpt kondomer. Att ha köpt kondomer i förhand är viktigt, speciellt om det skulle vara alkohol inblandat,  då det i stundens hetta är lätt att glömma kondomen om den inte finns inom räckhåll.

Om man använder sig av den rätta storleken på kondomen, kan man knappt märka att den är på under samlaget – det enda skulle eventuellt vara att ni upplever varandra intimt något längre. Kondom har nämligen den positiva biverkningen att mannen håller några extra minuter.

Den finns kondomer i många olika storlekar och former. Är man osäker på vilken kondom som man ska användas, eller vilken storlek ens kommande partner har, kan man alltid köpa et multi-pack kondomer. Kondomen träs snabbt på, och man vill kan man alltid öva sig lite innan, för att förfina tekniken. Gör kondomen till en positiv och erotisk del av den intima leken, så att det inte känns som att man avbryter den. Genom att använda kondom, kan man undgå att behöva gå till läkaren för att kontrollera objudna gäster.

2. Njut av varandra i vattnet, inte under det

När temperaturen stiger, kan det vara härligt att doppa sig i havet, poolen eller i en sjö för att svalka av sig. Samtidigt kan det vara frestande att njuta av varandra i det svalkande vattnet.Mindre frestande är dock den infektion som kan uppstå i underlivet, främst bland kvinnor, som kan komma som resultat av de bakterier eller kemiska ämnen som kan finnas i vattnet. Det kan påverka och ändra PH-värdet i underlivet, vilket kan leda till en infektion.

Vill man gärna ha sex i vatten, är det bättre att man håller sig till duschen. Här kan man njuta av varandra i svalkande vatten, utan att allt för mycket kommer upp i underlivet. Det finns många olika hjälpmedel som kan underlätta olika ställningar och en glidfri upplevelse i duschen. T.ex. handtag med sugpropp som kan användas till stöd eller handbojor i kardborre, för fräcka bidningslekar. Skulle det vara att man har lust till att skämma bort varandra, har vi ett stort utbud av vattentäta vibratorer.

3. Hygien i toppform

Det är alltid viktigt att ha en bra hygien för att undgå infektion, dessutom är det mer inbjudande om lusten skulle träda fram. Men alla semesterdestinationer har inte alltid bra hygienfaciliteter, så om du ska vandra i bergen eller gå på festival är intimservetter en perfekt lösning. Servetterna är dessutom antibakteriella och kan därmed användas till rengöring av sexleksaker.

4. Njut av varandra i det fria, utan att böta

Får man plötsligt lust till att njuta av varandra i det fria, allmän eller offentlig plats, är det bra att veta att det enligt den svenska ordningslagen är det olaglig om det skulle leda till sexuellt ofredande. Därför, om lusten skulle kalla, och för att undvika böter av att man har blivit påkommen, är det bra att försäkra sig att ingen ser en när man lever ut sina luster. Ska man till utlandet är det en bra idé att undersöka om lagen i det gällande landet tillåter sex på offentlig plats.

5. Bli djupa med varandra

Semestern ger oss ett välförtjänt avbrott från vardagen, vilket ger oss bra med tid för att njuta av varandra och bara vara tillsammans. Använd tiden till att bli djupa med varandra och förälskade om igen. Lek på nya ställen eller lek på nya sätt och se till att upplev en intimitet med varandra. Packa eventuellt ner i  resväskan något som ni kan använda er av till en erotisk lek, t.ex. en liten vibrator ni kan njuta av tillsammans.

Om ni ska på camping och bo i tält, kan det vara en fördel att välja ljudsvaga sexleksaker, så att grannarna har svårare för att lista ut vad det är ni hittar på. På samma sätt kan det vara en fördel att välja sexleksaker med utbytbara batterier, om ni skall till ett ställe där det inte är möjligt att ladda era sexleksaker. Men framför allt, Njut!