Guides

Guide: Så hittar du den bästa rabbitdildon för dig

Efter att den annars så oskyldiga Charlotte York introducerade en rabbitdildo i TV-serien Sex and the City, har “kaninvibratorn” hoppat ner i nattduksbordet hos kvinnor över hela världen. Tycker du kanske att det är på tiden att en hittar vägen hem till dig härnäst?

Men vad är det egentligen som kännetecknar en rabbitdildo? Läs vidare, så kan du ta reda på vad grejen är med den här fräcka kaninen, hur du använder den, och framför allt hur du hittar den rabbitdildo som passar dig allra bäst.

Vad är en rabbitdildo?

Numera finns det riktigt många olika former av rabbits, med väldigt varierande funktioner. En helt klassisk rabbit, den som vi känner från Sex and the City, har dock ett par mycket karakteristiska kännetecken.

En rabbitdildo består av en dildovibrator som ger invändig stimulans av slidan, och en klitorisvibrator med kaninöron som ger utvändig stimulation.

Inuti själva dildon (eller skaftet) finns det rader med roterande kulor, vilka genom sina rörelser masserar och stimulerar din slida, samtidigt som hela dildon roterar.

De små kaninöronen kan vibrera, och därigenom ge din klitoris mycket intensivt stimulans.

Som du kan se ger en rabbitdildo dig alltså maximal stimulation, både invändigt och utvändigt. Det är den här förmågan som har gjort den till en mycket orgasmfylld bekantskap för väldigt många kvinnor världen över.

Idag har den ursprungliga designen utvecklat sig i flera olika riktningar, och de söta kaninöronen som gav vibratorn dess namn har försvunnit på många av de nyare modellerna. De fokuserar istället på ergonomi och mer direkt stimulering, vilket många gånger gör dem ännu mer effektiva.

De olika typerna av rabbits har också olika inställningar och funktioner, beroende på om de vrickar, roterar eller växlar mellan intensiteter. I likhet med alla andra vibratorer är det viktigt att du experimenterar med programmen och provar olika hastigheter, tills du hittar den kombination som passar dig bäst. Testa även att använda ett vattenbaserat glidmedel ihop med din rabbitdildo, så glider den lättare och känns ännu skönare.

När du köper en rabbit bör du tänka på faktorer som kvalitet, material och extra funktioner som roterande kulor, eller dubbla motorer som kan aktiveras oberoende av varandra. Det kan t.ex. sitta en motor i dildoskaftet och en i klitorisvibratorn, vilket ger dig massor av möjligheter att experimentera med din njutning.

Så fungerar en rabbitdildo

Även om det numera finns många olika versioner av rabbitdildos, så har de fortfarande en sak gemensamt. De är designade för att stimulera både klitoris och g-punkten samtidigt, så att du kan uppleva en blandorgasm.

Men vad innebär det då? Många kan uppleva njutning och/eller få orgasm genom att stimulera antingen klitoris eller g-punkten. En del menar även att de orgasmer de får känns olika beroende på vilket område som stimuleras. Med andra ord tycker många att en orgasm som uppnås genom g-punktsstimulering känns annorlunda än en som fås via klitorisstimulering.

Rabbitdildons mål är att stimulera båda dessa områden samtidigt, så att du får uppleva det bästa av två världar. Resultatet är för många en kraftigare och mer intensiv orgasm.

Fungerar den för alla?

Trots sin enorma popularitet är en av de största kritikerna av rabbitdildos att de inte passar alla anatomier. Skillnader i kroppstyp och -storlek, samt hur klitoris och slidan ser ut, hur långt avståndet mellan de två är etc., kan göra det svårare för vissa personer att få till det med en rabbit. Det gäller egentligen för alla typer av sexleksaker, men blir extra märkbart när det kommer till leksaker som är designade för att kunna stimulera två erogena zoner samtidigt.

Det är precis därför det är så viktigt att ha tålamod och våga experimentera sig fram. Ibland tar det lite tid innan du får en ny leksak att fungera för just dig, andra gånger är det en match made in heaven från första stund. Med det sagt försöker många av de som producerar mer moderna rabbits att kompensera för anatomiska skillnader, genom att göra vibratorns “armar” flexibla så att de kan anpassa sig efter din kropp. På så vis kan leksaken användas av fler personer med en större variation av kroppstyper.

Är en rabbitdildo något för mig?

Först och främst bör du förmodligen fundera på om en rabbit egentligen är det du söker efter, eller om någon annan typ av vibrator passar dina behov bättre. Oavsett hur flexibel en rabbitdildo är, kan den vara svår att matcha med vissa kroppstyper. Det är naturligtvis svårt att veta om den kommer fungera för dig innan du testat, men det finns ett par saker du kan ha i eftertanke när du bestämmer dig om du vill prova eller inte. Vill du kan du också se om det för tillfället finns en prisnedsatt variant i vår sexleksaksrea, som du kan börja experimentera med. Oavsett vad, så fundera på följande.

Effektivitet eller flexibilitet?

Rabbitdildos är inte de mest mångsidiga av sexleksaker. Till skillnad från många andra vibratorer för invändig stimulering, är de inte jättelätta att kombinera med andra leksaker. Om du vill ha en allsidig sexleksak som kan ge dig mycket variation när du känner dig äventyrlig, då kanske en helt vanlig standardvibrator är rätt val för dig. Vet du däremot vad du gillar och hur du vill ha din stimulering, så pass att du gärna får detsamma om och om igen, då kan en rabbitdildo nog passa dig riktigt bra. Men du bör fortfarande undersöka dina valmöjligheter noggrant, för att se till att du hittar din perfekta match.

Har rabbits drivit dig till vansinne förr?

Och inte på ett positivt sätt? Idag finns det så många olika storlekar och former på rabbits, att de flesta borde kunna hitta en som passar perfekt. Men om du har provat på dem och fortfarande inte hittat en som kommer ens i närheten av att fungera för dig, då kan det vara som så att dina unika könsdelar kräver en annan form av stimulering än vad en rabbit kan leverera.

Din kropp kan tveklöst göra en hel massa magiska ting som bidrar till att skänka dig njutning. Bara inte med en rabbit. Då är det bättre att du ser dig om efter en magic wand eller någon annan typ av vibrator – kanske föredrar du en helt vanlig dildo som du på egen hand kan styra precis dit DU vill. Det finns garanterat något just för dig där ute.

Hur mycket kontroll vill du ha?

Rabbitdildos är ett fantastiskt val om du vill ha en sexleksak som gör större delen av arbetet för dig. Vill du däremot ha möjlighet att stimulera dina könsdelar på ett speciellt sätt, ja då är en rabbit nog inte ditt bästa val. Du får betydligt mer kontroll om du använder två olika vibratorer. Testa t.ex. dildovibrator ihop med en klitorisvibrator, eller någon annan kombination som får dina tår att kröka sig av ren njutning.

Summan av kardemumman är att även om rabbitdildos inte fungerar för alla, så finns det sexleksaker för alla och envar, oavsett vem du är, hur du ser ut och hur din kropp fungerar.

Det ska du titta efter hos en rabbit

Nu ska ju den här guiden inte bara handla om varför du inte ska välja en rabbitdildo. För faktum kvarstår att mer än 30 år efter sin lansering, är det här fortfarande en av de mest populära vibratortyperna på marknaden. Försäljningen av rabbits utgör faktiskt ca. 40% av den totala återförsäljningen av vibratorer – alla typer, modeller och varianter inkluderade, vilket idag innefattar en gedigen samling. Det innebär att sannolikeheten för att det finns en rabbitdildo som passar dig perfekt, faktiskt är ganska hög.

Vilken du ska välja beror naturligtvis på vad du har för preferenser, för det är trots allt du som känner din kropp bäst. Men det finns en del specifika funktioner du kan hålla utkik efter, som generellt gör rabbitdildos till ritkigt bra vibratorer.

Roterande, vibrerande skaft

Synkroniserad stimulering av g-punkten och klitoris, det är vad rabbitdildon är känd för. Skaftet ska böja sig på ett sådant vis att det träffar din inre njutningspunkt på helt rätt sätt, samtidigt som kaninöronen skämmer bort din klitoris med kittlande vibrationer, tills du nästan trillar ur sängen (eller soffan, för den delen) när du kommer. Eftersom klitorisstimulering är nyckeln till himmelska orgasmer för väldigt många, är den här funktionen naturligtvis mycket viktigt, ja närmast oumbärlig. De flesta upplever också att den monotona in-och-ut stimulansen från ett klassiskt dildoskaft sällan räcker för att nå hela vägen fram.

Här kom rabbitdildon med ännu en finurlig lösning. Redan de allra första rabbits som lanserades på 1980-talet hade roterande skaft. Det är tack och lov är en funktion som börjar göra comeback i fler och fler av de nyare modellerna som är belagda med sammetslent silikon, precis som vi har vant oss vid att en modern vibrator ska vara. I kombination med vibrationer, hjälper det roterande skaftet din rabbit att leverera en betydligt mer intensiv upplevelse. Rotationerna innebär dessutom att stimulansen fördelas på ett större område, vilket markant ökar chanserna för att du får precis den stimulering du behöver.

Charlotte upptäcker rabbitdildon

Roterande kulor eller pärlor

De flesta av oss är nog överens om att mer stimulans är bättre än mindre – framför allt när man vill komma snabbt. När vi nu har konkluderat att ett roterande skaft och ollon kan ta din sensuella upplevelse till en ny nivå, då finns det faktiskt en annan rabbitfunktion som kan göra det hela ännu mer njutbart. De roterande kulorna.

Den här funktionen är pricken över i när du vill uppleva den heliga treenigheten av stimulans: g-punk, klitoris och massor av friktion inne i slidan. Kulorna eller pärlorna vrider sig runt om skaftets rot, vilket ger maximal njutning i hela vaginan. Mmmmmm!

Storlek och tillämpning

Det inte nödvändigtvis är storleken som avgör hur mycket njutning du får ut av en rabbit, precis som att en stor dildo inte alltid är bättre än en liten. Teknik gott folk, teknik! Med det är trots allt en bra idé att fundera på hur långt och tjockt du vill att skaftet ska vara.
Baseks Nybörjarrabbit

Om du är nybörjare och inte har någon större erfarenhet av sexleksaker, då är en nybörjarrabbit som varken är för lång eller för tjock förmodligen ett bra val.
Loving Joy Jessica Rabbit Vibrator Ultimate Extra

Är du däremot en erfaren användare som gillar lite mer fyllande stimulering, då bör du satsa på ett tjockare skaft och/eller mer kraft och intensitet.

Utvändig stimulering på ditt sätt!

We-Vibe Gala Klitorisvibrator

Om kaninöronen är det som verkligen skickar dig till sjunde himlen, då finns det faktiskt kaninvibratorer som enbart är till för utsidan. Du hittar dem i vår kategori för klitorisvibratorer.

Det är också en bra idé att fundera över vilken typ av stimulering som fungerar bäst för dig, oavsett om du enbart vill stimuleras utvändigt eller få en skön kombination av inre och yttre stimulans. En del vill ha mild och långsamt stimulering, medan andra föredrar när det blir mera intensivt och kraftigt. Det handlar om personliga preferenser, men beror också på hur känslig du är när det kommer till vibrationer.

Eftersom humöret, och känsligheten, kan svänga från dag till dag, är det alltid smart att titta efter vibratorer som har flera olika intensiteter att välja mellan. För hög intensitet kan nämligen göra att en del känner sig avdomnade eller känslolösa, medan för lite kraft kan leda till enorm frustration. En vibrator som kan leverera direkt stimulering i kombination med mer diffusa vibrationer spridda över ett större område, det är nyckeln till en fantastisk upplevelse.

En annan sak att ta i beaktande är huruvida rabbiten har de traditionella kaninöronen, eller om klirotisvibratorn är konstruerad i ett stycke. Så är nämligen fallet med många av de mer moderna rabbitdildosarna. Kaninöronen stimulerar på båda sidorna om klitoris, vilket kan vara en viktig detalj för de som tycker att direkt klitorisstimulering blir för våldsamt. Klitoris kan vara extremt känslig, och ibland till och med för känslig för vissa typer av stimulering.

Tillhör du däremot dem som verkligen går igång på att få direkt stimulering av klitoris – ju mer desto bättre – kan en rabbit i nyare utgåva bli en riktig hit hos dig. De har en hel “arm” istället för två öron, vilket ger en väldigt målinriktad stimulering som nog kan passa dig väldigt bra.

Klassisk eller modern

Vilket du föredrar är naturligtvis en smaksak. Du får inte nödvändigtvis mer eller bättre stimulering genom att välja en modern vidareutveckling av rabbitdildon We-Vibe Nova Appstyrd Rabbitvibratorframför de klassiska versionerna, de som vi känner igen från Sex and the City. Däremot får du ofta fler funktioner i de nyare utgåvorna, som t.ex. skaft som kan värmas upp till kroppstemperatur och smarta (många kallar dem oumbärliga) funktioner som möjlighet att ladda upp leksaken iställer för att köpa nya batterier.

Det ska också sägas att det oftast bara är de nyare utgåvorna som är tillverkade i högkvalitativa material som medicinskt silikon. Många gånger har de även kraftigare motorer som håller längre, och flera av de moderna varianterna är dessutom vattentäta. Det gör dem lättare både att rengöra och underhålla, och som en bonus kan du njuta av dem i badrummet. Känner du för det kan du till och med få en rabbit med elektrostimulering, eller appstyrda rabbitdildos som du kontrollerar via din smartphone. De sistnämnda kan du även med fördel låta din partner ta kontrollen över, när ni känner för att leka tillsammans.

Evig klassiker

Rabbitdildon har bevisat sitt värde flera gånger om under de senaste 30 åren, så vi vågar faktiskt lova att den kommer fortsätta vara en klassiker även i framtiden. Ja, utvecklingen går hela tiden framåt – men rabbiten har visat att det gör den också. Och det är ingen tvekan om att några av de nyare funktionerna kan göra det ännu roligare att spendera lite kvalitetstid i sängen. Oavsett om du har turen att kunna spendera hela dagen där liksom Charlotte, eller bara har fem minuter innan väckarklockan ringer på morgonen.

Ha det så trevligt!