Guides

Så introducerar du bondage till din partner

Visste du att 24 juli är den internationella BDSM-dagen? Dagen har existerat sedan 2003 och grundades av BDSM-klubben Rosas 5 i Barcelona.

Bondage är ett både spännande och kittlande sätt att piffa upp sexlivet på. Det kan vara både milt, sensuellt och romantiskt att binda fast varandra, samtidigt som bondagelekar ökar tilliten och intimiteten mellan dig och din partner.

Vad är BDSM och bondage?

BDSM är ett samlingsnamn för Bondage (B), Bondage och Disciplin (B&D), Dominans & Submission (D&S), som fokuserar på underkastelse, och Sadism & Masochism (S&M), som även kallas för sadomasochism.

Även om bondage är en av de mest populära och utövade fetischerna, och det vid första anblick kan verka enkelt att spänna fast varandras händer och fötter vid en stol eller sängen, så finns det ett par viktiga poänger och tumregler som ni bör ha koll på innan ni kastar er ut i leken. 

Vill ni som par experimentera med bondageleksaker, men har lite svårt att veta hur ni ska sätta igång? Eller är du osäker på hur du ska få med din partner på idén? Här kommer en komplett guide, med inspiration både till hur ni kommer igång och hur ni introducerar varandra till idén om heta fixeringslekar.

Så tar du upp ämnet

När du ska introducera din partner för bondage krävs det lite mer än att bara kila in ett par handbojor eller en ögonbindel under kudden. Många associerar fixering med otrygghet, och därför är det otroligt viktigt att du talar med din partner om dina begär och fantasier i förväg. När det är du som tar upp ämnet, är det också ditt ansvar att din partner känner sig trygg och säker, så att ni båda kan njuta av leken ge er hän åt varandra.

Börja med att ta reda på vad det är du tänder på och tycker är intressant med bondage. Är du nyfiken på hur det känns att vara fastbunden? Är det lätt bondage som en krydda i ert förspel du är sugen på, eller ska det vara ännu mer? Ska din partner ta kontrollen, eller drömmer du om att själv dominera i sovrummet?

Det är först när du har klargjort detta för dig själv, som du kan presentera dina begär för din partner. När du tar upp ämnet kan du till exempel prova att säga:

  • Jag har en fantasi om att en av oss är fastbunden. Vad tycker du om det?
  • Vad skulle du säga om vi tog med en ögonbindel i sängen?
  • Vill du vara med och titta efter ett par handbojor på Sinful.se?

Om båda två går igång på idén, kan ni med fördel fortsätta diskutera lite mer djupgående. Vad kan ni tänka er, vad tänder ni på, osv. Kom ihåg att bondage inte är för alla och visa förståelse för hur din partner känner sig, liksom hen måste respektera dina fantasier.

Er första gång med bondage

När ni är överens om vad ni vill och inte vill, är det dags investera i era första bondageleksaker. En ögonbindel tillsammans med ett par mjuka handbojor är perfekt för nybörjare. En sexgunga kan verka lite skrämmande, men den är också ett bra ställe att börja och låter er verkligen känna känslan av bondage.

Soft cuffs är mjuka neoprenmanschetter som kan användas både till hand- och fotleder. De kan antingen fästas ihop som handbojor, eller spännas fast i till exempel sängkarmen eller en stol.

På Sinful.se, Skandinaviens störste sexshop, kan ni finna flera olika bondageset för nybörjare, som till exempel Sinful Tie Me Up Sexleksaksset. Det innehåller både tejp, knytband, ögonbindel, bröstklämmor och floggerpiska, plus en inspirerande A-Z-guide. Bondagesetet från Sportsheets är också otroligt populärt och helt perfekt för nybörjare.

Om ni tycker att rep, manschetter, floggers och tejp är lite väl kinky, kan ni alltid satsa på ett lite mer oskyldigt alternativ. Sinful Deluxe Satin Ögonbindel är en utmärkt startpunkt, eftersom detta knytband av satin kan användas både som ögonbindel och för att binda fast hand- och fotleder.

Om ni blir sugna på att ta leken till nästa nivå och experimentera med att knyta fast varandra i sängen, bör ni absolut kolla in det justerbara Obaie Bondageset.

Glöm inte säkerheten

När ni väl har lekt med bondage ett par gånger är det bara er fantasi som sätter gränserna, och ni kommer snart att upptäcka att ni dagdrömmer om intressanta och spännande bondagescenarier.

Men även om ni båda är entusiastiska är det viktigt att ni hela tiden tänker på säkerheten.

  • Köp endast leksaker som är anpassade till ändamålet! Billiga byggrejer kan knäckas, gå i baklås och orsaka allvarliga skador
  • Inspektera alltid era leksaker grundligt före användning, så att ni vet exakt hur de fungerar
  • STOPP! Kom överens om ett annat ord än “stopp” som vid behov kan avbryta leken ögonblickligen. Välj namnet på en frukt, en färg eller ett föremål som ingen av er associerar till erotisk lek

Ha en riktigt fin internationell BDSM-dag och lycka till.