Guides

Buttplug & Analplugg – Den ultimata guiden

Vare sig detta är ditt första nyfikna steg in i den fantastiska världen av buttplugs, även kallade analpluggar, eller om du redan är en frekvent användare, har vi en guide redo för dig.

Är buttplugs och analpluggar samma sak?

Ja, oavsett om du kallar det buttplugs, analpluggar eller något helt annat – det är samma produkt. I den här guiden använder vi främst termen analplugg.

Analpluggar finns i ett brett utbud av olika mönster, material och färger vilket innebär att det kommer att finnas en där ute som passar perfekt för just dig. I den här artikeln går vi igenom de olika typerna och lyfter fram våra favoriter för att hjälpa dig att få en snabb överblick och stilla din nyfikenhet.

Lila väska med analpluggar

 

Men först, låt oss börja med att titta på vad exakt en analplugg är. Vi kommer att svara på några vanliga frågor i vår FAQ, prata om fördelarna med att använda en analplugg och tillhandahålla en omfattande steg-för-steg-guide så du vågar utforska denna världen.

På det sättet får din erfarenhet av anal njutning möjlighet att nå nya höjder, och din grad uppgraderas till expertnivå.

Om du vill lära dig mer om analstimulering, kolla in vår praktiska instruktion, en guide till analsexleksaker.

Låt oss ta det från början.

Vad är en analplugg?

Analpluggar är sexleksaker som används för att stimulera anus.

Området kring analen är väldigt känslig eftersom det samlar så många nervändar, det innebär att stimulering och kan kännas väldigt skönt vid beröring. Men hur får man till det?

Det finns som bekant ett antal olika sätt att få dig att stöna av ren njutning, men en analplugg är ett bra val om du vill uppnå det där sköna tillståndet eftersom den är gjord för just detta.

Analpluggar är enkla att använda, antingen på egen hand eller tillsammans med en partner. Vad det hela handlar om är att upptäcka exakt vilken som är den rätta för dig och vad du tycker är skönast.

Denna artikel är till just för att hjälp dig att hitta vad du tycker är skönast.

Men innan vi kan kasta oss ut måste vi börja med grunderna. Därför har vi sammanställt följande Vanliga Frågor (FAQ):

Vanliga frågor – Värt att veta om analpluggar

 • Är glidmedel viktigt?
  Ja, glidmedel är superviktigt när det gäller anal penetration vare sig det sker med din partner eller med en sexleksak.
 • Är de tänkta för ett specifikt kön?
  Analpluggar är för alla. De särskiljer inte människor utifrån kön, ålder, politisk åsikt eller om man lägger ananas på sin pizza.
 • Gör det ont att använda en analplugg?
  Den gör bara ont att använda om det görs på fel sätt. Nästa avsnitt kommer att gå igenom hur man gör det på rätt sätt.
 • Kan den försvinna upp i anus?
  Nej, en analplugg kan inte försvinna i anus.
  Ja, vi har alla hört skräckhistorierna om någon stackare som burits in på akuten med ett levande ljus upp i rektum. Men anledningen till att detta hände var för att personen i fråga blev lite för uppfinningsrik och använde ett improviserat instrument som aldrig var avsett för analsex. Alla analpluggar,
  prostatastimulatorer och faktiskt alla andra analsexleksaker har en så kallad stopper, som säkerställer att den sitter kvar och helt enkelt inte kan sugas upp i mörkret. En stopper ser ut som en sugkopp eller en bred bas längst ner på produkten. Den självklara tumregeln bör därför vara: lämna fjärrkontrollen i fred och investera i en sexleksak som är avsedd för ändamålet.
 • Hur länge kan jag använda den?
  När det börjar kännas tungt, irriterande eller obekvämt på något sätt, är det dags att ta ut den. Det kan göras genom att ta tag i botten, slappna av i ringmuskeln och långsamt dra ut den.

Nu när vi har klarat några av de mest grundläggande frågorna, är det dags att dyka lite djupare, eller hur?

Hur man använder dem

För att höja dina chanser till en helt friktionsfri anal upplevelse har vi sammanställt en praktisk steg-för-steg-guide som du kan använda.

När du väl har hittat rätt modell för dig (mer om det senare i artikeln), är du redo att lära dig tekniken (vilket är vad den här guiden handlar om) och kan börja experimentera och samla erfarenhet.

Glas-analpluggar i levande ljus

1. Lust är nyckeln:

Om du har lust att använda en analplugg är det sannolikt du kommer att ha en underbar upplevelse så länge du inte stressar dig igenom det hela. Resten kokar ner till kunskap, teknik och erfarenhet.

2. Om du tar dig tid så kommer du att få en härlig stund

Oavsett om du ska prova anallek för första gången, eller om du är redo för världsmästerskapen, är det väldigt få som kan börja utan förberedelse – tid och tålamod är dina viktigaste lagkamrater.

Smek anus och området runtomkring – till exempel med ett finger till att börja med. När lusten efter mer blir alltmer kännbar kan du sakta och lugnt gå vidare till nästa ”övning”.

Hur lång tid varje övning tar är nästan omöjligt att svara på, eftersom det för vissa tar mycket lång tid och för andra kort tid. Det viktigaste är att det känns rätt – och när du märker att det gör det, då är du redo att gå vidare. Vi lovar, övning kommer att löna sig.

3. Rengöring före leken kan börja

En av de saker som de flesta oroar sig för när det gäller analsex är om det kan bli kladdigt.

Vi vill inte sticka under stol med att det kan hända. Men om du är nyfiken på de läckerheter som väntar bakom dörr nummer två, så följer det med.

Du kan dock ändå vidta vissa åtgärder. Om du går på toaletten några timmar innan, eller om du har regelbundna tarmrörelser, bör inga oväntade händelser inträffa.

Om du ändå vill vara på den fullkomligt säkra sidan kan du skölja med en analdusch tills du känner dig ren. Du kan se våra produkter för analrengöring här.

4. Glidmedel är din bästa vän.

Som vi nämnde kort tidigare kan du aldrig ha för mycket glidmedel när det gäller anal penetration.

Tre olika analpluggar med gul bakgrund

Det bästa tillvägagångssättet är att använda ett analglidmedel eftersom det har tjockare konsistens. Detta underlättar appliceringen på och runt anus, samt på din analplugg, och innebär också att den kommer att stanna på plats, så att du kan koncentrera dig på bara en sak i taget.

5. Insättning

När det är dags att föra in den är det viktigaste att det görs långsamt.

Strax innan spetsen är inne kan du uppleva att det känns för trångt, som om det inte finns någon plats för den. Ta dig tid när du långsamt och försiktigt vickar in spetsen tills anus är helt redo. När spetsen väl är inne kommer du att märka hur snabbt resten av pluggen kan föras in bekvämt.

Kroppsställningen under införingen är helt upp till dig och vad du föredrar, men som nybörjare kanske du bör börja med att ligga på sidan med benen lätt böjda. Så blir det lättare att slappna av och samtidigt behålla full kontroll.

6. Analpluggen under användning

När din nya leksak väl är på plats får dina händer full frihet att styra resten av upplevelsen. Du kan till exempel involvera din partner, använda din favorit-sexleksak eller helt enkelt smeka din egen kropp medan analpluggen gör sitt.

7. Att ta ut den

När du väl har upplevt alla njutningar som din analplugg har att erbjuda och det är dags att ta ut den, bör du se till att göra det lika långsamt som när du förde in den.

Greppa pluggen och dra försiktigt medan du använder din ringmuskel för att trycka ut den. När den bredaste delen av analpluggen väl är ute följer resten utan problem.

8. Rengöringen efteråt

Sist men inte minst, innan du lutar dig tillbaka är det viktigt att ge din analplugg en ordentlig rengöring.

Om du vill ha förstklassig hygien kan du använda en speciell sexleksaksrengöring. Alternativt kan du helt enkelt skölja analpluggen i varmt vatten och rengöra med en mild tvål.

Nu när du har lärt dig allt du behöver känna till för att få en skön upplevelse kommer här lite extra information:

3 fördelar med att använda en analplugg

Du kanske redan har lagt märke till vår entusiasm för det här lilla undret till sexleksak, men om du ändå behöver bli mer övertygad är här 3 riktigt bra skäl att lägga till en analplugg eller två till din samling sexleksaker:

 • Uppnå anal orgasm
  Anus och rektum innehåller en stor grupp känsliga nerver som bara väntar på att bli stimulerade, de kan skämma bort dig med helt nya nivåer av njutning. Om du stimulerar detta område samtidigt som du stimulerar ditt kön kommer det sannolikt att sluta med en anal orgasm som du inte glömmer i första taget.
 • Extra stimulering
  Med hjälp av en analplugg kan du stimulera vissa mycket känsliga erogena zoner och göra dina sexuella upplevelser ännu mer intensiva än de annars skulle vara.
 • Förberedelse inför analsex
  Om du vill prova anal penetration med en partner men samtidigt känner dig något överväldigad av uppgiften, då kan pluggar vara just rätt förberedelse – antingen på egen hand eller tillsammans med din partner.

Vilka olika typer finns det?

Det finns många olika sorter att välja mellan. För att hjälpa dig att hitta just den som får dig att bli svag i knäna, stöna högt och få en orgasm som nedsänd från himlen, har vi sammanställt en kort introduktion till de olika kategorierna.

Färgglada analpluggar mot en lila bakgrund

Silikon-analplugg

Det vanligaste och mest kända materialet för analpluggar är silikon som är ett fast men ändå flexibelt material. Ytan känns mjuk och slät vid beröring, konsistensen är dock snarare fast, vilket gör silikonanalpluggar till ett utmärkt val för nybörjare.

Rekommendation: Amaysin Triple Set

Kaninsvans – analpluggar med svans

Namnet avslöjar det – det finns en extra utsmyckning på den här sortens plugg: den har en svans. Svansen kan vara allt från en liten kaninsvans till en lång rävsvans, så du kan bejaka det inre djur som du identifierar dig mest med.

Rekommendation: Happy Rabbit Liten Analplugg med Kaninsvans

Juvelanalplugg

Om du vill göra ett bländande intryck med din derrière finns det analpluggar med glittrande ädelstenar på stoppern. Dessa juvelanalpluggar finns i olika former och färger så att du kan hitta en som matchar din personlighet och ditt humör. Helt perfekt för att lägga till en touch av lyx till upplevelsen och ge din partner något verkligt vackert att skåda.

Rekommendation: Diogol Anni

Metall-analplugg

Om du vill ha en plugg som är både solid och stimulerande finns det analpluggar av metall som kan visa sig vara just vad du är ute efter. Vissa är gjorda av ett lätt material medan andra är utformade för att lägga till lite extra vikt. De har olika former och storlekar så den exakta känslan för var och en varierar. Dessutom är materialets temperatur lätt att reglera så att du kan njuta av pluggen antingen kall, varm eller kroppstempererad.

Rekommendation: Master Series Dark Stopper Metall Buttplug

Glas-analplugg

Om du skulle vilja ha något halvvägs mellan en silikon- och en metallplugg, kan glas vara just rätt material för dig. Den släta ytan känns behaglig vid införandet och materialet gör den solid och lätt att styra. Glas- och metallpluggar kan användas med silikonglidmedel eller olja för en förbättrad och långvarig glidförmåga jämfört med vattenbaserade glidmedel.

Rekommendation: Sinful BumBum Liten Analplugg i Glas

Analvibratorer

Få ut ännu mer av din analupplevelse genom att lägga till vibrationer. Analvibratorer gör att du kan uppnå ännu större njutning och mer intensiv stimulering med hjälp av en rad olika hastigheter och mönster.

Rekommendation: Sinful Vibrerande Analplugg Medelstor

Anal-tunnel-pluggar

Vill du helst slippa välja? Välj i så fall en tunnelplugg. Det är öppna analpluggar som möjliggör fri passage för dina fingrar, andra sexleksaker eller till och med din partners penis. Njut av känslan av att visa upp ditt inre när den här pluggen är på plats och tunneln är öppen.

Rekommendation: Perfect Fit Ass Tunnel Plug Large

Nu har du tagit del av vår insiderkunskap och du vet allt om de olika varianterna, låt oss gå vidare till de bästa modellerna på marknaden.

De bästa analpluggarna

Nu har vi nått den stora finalen! Var redo med konfettin när vi nu presenterar de bästa modellerna på marknaden – både för nybörjare och för dem som har lite mer erfarenhet.

Det bästa stället att börja

Den här designen ger den optimala nybörjarupplevelsen och den bästa introduktionen till analstimulering. Den avsmalnande formen gör det enkelt att föra in den medan den robusta stoppern säkerställer att pluggen förblir stadigt på plats. Den är också lätt att ta ut, så allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och njuta av upplevelsen.

Viktoria 5 gula stjärnor

”Skön och enkel att rengöra, bra ingångsstorlek men önskar att den fanns i flera färger!”

Hand som håller en svart analplugg

En oslipad juvel

Om du letar efter något som är mer robust och tight, väger den här analpluggen 330 gram och kommer garanterat göra sin närvaro kännbar var du än går, står eller ligger. Med en införbar längd på 8,2 cm, och en diameter på 4 cm, är det en expansiv upplevelse för mer erfarna analfans.

Swedish 5 gula stjärnor

Fantastisk plug med underbar tyngd. Välgjord leksak som går att bära länge. Formen är trevlig och komforten riktigt bra. Basen hade kunnat vara lite mera avfasad, men inget som stör. Den formligen skriker kvalitet. Kan verkligen rekommendera köp. Både om avsikten är att använda helt i smyg, eller så att säga i mera publikasammanhang.

Hand som håller en analplugg av metall

Vilda vibrationer bakifrån

Med en rundad form och en böjd bas glider den här vibrerande silikonpluggen smidigt på plats. Plocka fram fjärrkontrollen och ställ in vibrationerna själv eller överlämna den makten till din partner.

Fredrik 5 gula stjärnor

”Så skön att använda. Gav ett lyft när jag o min fru har sex. Båda gillar att ha den o att ha kontroll över fjärren.”

Hand som håller en svart analplugg

En av varje, tack!

Om du helt enkelt inte kan vänta med att pröva hela sortimentet, börja med den här uppsättningen som innehåller tre olika pluggar i olika storlek. Börja med den minsta och arbeta dig sedan uppåt så snart du känner dig redo att gå vidare.

S 5 gula stjärnor

Det var en rätt stor skillnad mellan den lilla och mellan storleken men det här var även första gången jag lyckats använda en plug i den storleken! (Mellan alltså) har inte testat den stora än men kommer definitivt träna mer med dessa för att kunna använda största också! Skönt och bra material, väldigt behagliga att ha i och gå runtmed!

Tre svarta analpluggar i olika storlekar

Analpluggar jämfört med andra analsexleksaker

Sist men inte minst presenterar vi två bonustips som gör dig ännu bättre förberedd inför ditt kommande äventyr i den spännande världen av analstimulering.

Det finns naturligtvis andra analsexleksaker, förutom analpluggar, som kan få dig att skåda en hel stjärnhimmel av ren njutning.

En av dem är analdildon. Analdildos har en annan form och storlek än analpluggar och ger mer kraftfull stimulering eftersom de når längre in. Dessutom kan du röra dem fram och tillbaka och skapa samma penetrerande känsla som du får av en penis.

Om du är sugen på din allra första analdildo rekommenderar vi dig att börja med en lite mindre variant innan du tar dig an större diametrar med kännbara ådror.

Andra alternativ som är mindre kända men absolut värda att lägga på minnet: analkedjor, analkulor och prostatastimulatorer. De kan också berika ditt liv när du väl har gått med i den inofficiella ”Anal is Magic”-klubben.

Använd en analkedja för att fördubbla kraften i dina orgasmer genom att dra ut kedjan i ögonblicket av klimax. Du kan också använda pärlorna för att öka stimuleringen under sex genom att dra ut dem lite försiktigt innan du sedan för in dem igen.

Prostatastimulatorer är utformade för att smeka den manliga motsvarigheten till G-punkten genom att själva formen leder till exakt rätt punkt. De kommer vanligtvis med inbyggd vibrator och en bas som stimulerar mellangården under användning.


Nu när du har tagit del av alla de bästa insidertipsen är allt som återstår att ta fram glidmedlet och göra dig redo för en helt ny värld av njutning!