Guides

Elektrosex för nybörjare

Har du hört talas om elektrisk sexuell stimulering, även kallat elektrosex, och är sugen på att prova? Några kanske tycker att det låter lite ”farligt”, då det handlar om elektricitet, men det är det inte. Här är det inte tal om några stötgivande apparater som får ditt hår att spreta åt alla möjliga håll. Det är en spännande och kittlande form av stimulering som kan ta dig (och din partner) till nya höjder.
Innan du börjar rekommenderar vi att du läser den här guiden, så att du är väl förberedd när strömmen startar. Det finns nämligen ett par saker du bör veta för att få den bästa möjliga starten.
Elektrosex är inte en hel vetenskap, det är faktiskt lättare att komma igång än man tror.

Vad är elektrosex?

Elektrosexleksaker, eller E-stim sexleksaker, är produkter som används för att stimulera kroppens erogena zoner med hjälp av elektriska impulser. När de elektriska impulserna når huden, stimuleras nervtrådarna och du upplever en unik och mycket kittlande känsla.
Du kan använda elektrosexleksaker ensam eller tillsammans med en partner, och det finns produkter till både utvändig och invändig stimulering.
Elektrosex kan även vara värt att prova om du har svårt att komma. Om du använder en elektroapparat i och omkring slidan blir nervtrådarna extra känsliga och det kan göra det lättare för dig att få orgasm.

Beroende på vilken elektrosexleksak du väljer så kan du justera stimuleringens olika intensiteter och frekvenser. Vid svag intensitet kan du uppnå en lätt kittlande känsla, lite som en elektrisk ilning, när elektriciteten passerar genom nerverna. Vid högre intensitet blir stimuleringen mer markant och kan kännas lite som en värmande vibrator eller djupare, stickande stöt.
Elektrosex är alltså inte bara förknippat med smärta och stötar som många tror. Du kan få stor glädje av elektrostimulering, även om du bara håller dig till de låga intensitetsnivåerna.
Titta på videon nedan för att få en bättre bild av vad elektrosex är:

Kom igång med elektrosex

Det första du ska göra när du börjar med elektrosex är att överväga vilken form av stimulering du önskar och vilka möjligheter du vill ha med din elektrosexleksak.

mystim_electric_eric-e-stim-dildo-vibrator

Om du t.ex. önskar invändig stimulation, är Mystims Electric Eric E-Stim Dildo Vibrator riktigt bra att börja med.

En stor del av alla elektrosexleksaker på marknaden ska anslutas till en apparat som för strömmen vidare. Men det ska inte Electric Eric. Därför är den här dildovibratorn ett bra val för dig som är nybörjare och du kan testa och se om elektrosex är något för dig. Om så är fallet, kan du senare investera i dyrare och mer avancerad utrustning.
Dildovibratorn är uppladdningsbar så du slipper tänka på sladdar och annan utrustning.
En annan fördel med Electric Eric är att den både kan vibrera och skicka elektrostimulering. På så sätt kan du kombinera de två stimuleringsformerna eller använda dem var för sig. Och märker du att elektrosex inte är något för dig, har du kvar en riktigt läcker dildovibrator som du kan ha glädje av länge och som kan stimulera dig med sina vibrationer.

fetish-fantasy-shock-therapy

Föredrar du istället utvändig stimulering är Fetish Fantasy Shock Therapy ett bra och billigt elektro-set att börja med.

Setet innehåller både en elektrobox och fyra elektroder som kan placeras på valbart ställe på kroppen, med undantag för huvudet, halsen och över hjärtat. Det ger dig större frihet att njuta av stimuleringen där du vill ha den.
Setet är enkelt att använda och det finns många olika stimuleringsmöjligheter att välja mellan och på skärmen kan du enkelt se vilken styrka och vilket program du använder.

15011-fetish-fantasy-shock-therapy-violet-wand-elektro-sex-starter-kit_0000_08Ett tredje alternativ är Fetish Fantasy Shock Therapy Violet Wand Elektro Sex Starter Kit, som också, vilket namnet antyder, är ett bra nybörjarset.
Här är det möjligt att byta ut huvudena på den stötgivande staven allt efter hur mycket stimulering du önskar. På grund av deras olika former kan de ge olika typer av stötar, från att stimulera ett mer begränsat område till att stimulera större delar av kroppen.
Som en extra bonus är setet även något att vila ögonen på. Alla utbytbara huvuden är tillverkade i glas så du kan se strömmen blixtra inuti dem – bara det är upphetsande i sig.

Både Shock Therapy, Mystim Electric Eric och Fetish Fantasy Therapy Violet är idealiska om du vill prova elektrosex och prova om den här formen av stimulering är något för dig. Du ska dock vara uppmärksam på att du inte kan ansluta andra elektrosexleksaker till någon av de tre produkterna. Om du vill kunna göra det ska du köpa en elektrosexapparat.
Om du vill ha möjligheten att byta elektrosexleksak, och variera mellan t ex elektroder, dildos, penisringar osv, ska du istället välja en elektroapparat och köpa till de sexleksaker du vill ha.

Elektroapparater med friheten att välja utrustning

Om du vill ha kunna njuta av olika elektrosexleksaker ska du istället skaffa en elektrosexapparat som t.ex. Mystim Pure VibesMystim Tension Lover eller Rimba Digital Elektrosex Box.

Alla tre set levereras med elektroder, som du kan börja med, och om du har lust kan du senare köpa till ytterligare elektrosexleksaker.

Den ena apparaten är inte bättre än det andra och det är ofta en smaksak vad som passar dig bäst. Några saker som kan variera från set till set är hur enkla de är att använda och hur många sexleksaker sexleksaker som kan anslutas åt gången.

mystim_current_conrad_E-stim-dildo

Rimba Digital Electrosex Box ger dig möjligheten att ansluta upp till fyra olika produkter och styra dem individuellt, medan Mystims setet ”endast” ger dig möjligheten att ansluta och styra två olika produkter.

Oavsett vad du väljer, ansluts elektrosexleksakerna med sladdar och det är kontakten som avgör om produkterna passar.

Under varje produkt kan du se vilken kontakt produkten har och vi rekommenderar att du alltid kontrollerar det innan du handlar, då är du säker på att dina produkter passar ihop.

Om du är osäker på om en särskild elektrosexleksak passar till din elektrosexapparat, eller vice versa, är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst på service@sinful.se eller per telefon 0774-218 822.

Extra tillbehør

electrastim-conductive-gel-til-elektro-sexlegetoejPrecis som när du använder vanliga leksaker är det alltid en bra idé att använd glidmedel för att göra upplevelsen ännu mer glidande och härlig.

Electrastim Conductive Gel är speciellt utvecklad för att användas med elektrosexleksaker.

Glidmedlet används för att förstärka känslan av de elektriska impulserna, samtidigt som de olika huvudena och annan utrustningar blir lättare att föra över huden. Du ska dock vara uppmärksam på att det inte får användas invändigt.

Och om du använder elektropads ska du också använda en självhäftande gel, speciellt utvecklad för elektrosex, så padsen inte ramlar av under användning.