Guides

Glidmedel för gravida

Det kan vara bra att veta ifall produkterna som man dagligen använder är säkra att använda när man är gravid eller försöker att bli det.

Några av produkterna som vi dagligen omger oss med, som t.ex. parfym, smink och hårprodukter kan för det mesta användas utan problem under graviditeten, men när de används under graviditeten kan de riskera att framkalla allergier eller påverka barnet.

En av sakerna du däremot kan fortsätta att använda fast än du är gravid är glidmedel. Glidmedel går under stränga krav om vad de får innehålla, då de används för intimt bruk och därför kan du gärna fortsätta att använda glidmedel under graviditeten.

Vilket glidmedel ska jag välja när jag är gravid? 

När du är gravid eller försöker att bli det finns ett par tumregler du ska ha i åtanke när du använder glidmedel.

1) Glidmedlet får inte vara spermiedödande.

2) Glidmedlet ska vara vattenbaserat och så rent som möjligt så att det t.ex. inte har tillsatt parfym eller innehåller parabener. Sinful Aqua är ett bra alternativ av glidmedel, den har genomgått stränga kvalitetskontroller. Önskar du ett ekologiskt alternativ kan du istället använda Intimate Organics Värmande Glidmedel.

3) Välj glidmedel efter ditt underliv. Lider du t.ex. av torra slemhinnor kan det vara en fördel att välja ett extra fuktgivande glidmedel, som YES Oljebaserat Glidmedel, som också kan användas för intimvård. Yes Glidmedel är också ekologiskt och den innehåller bl.a. sheasmör, mandelolja och bivax.

Behöver du hjälp? 

Har du några frågor om våra produkter eller behöver du mer hjälp för att välja det rätta glidmedlet? Då kan du kontakta vår kundtjänst via service@sinful.se eller via telefon 0774-218 822.