Guides

Guide: Så introducerar du sexleksaker i parförhållandet

Sexleksaker i någon form har efterhand blivit ett vanligt inslag i var mans hem, och det tycker vi är fantastiskt! Men många tror fortfarande att sexleksaker är något man bara använder för att tillfredsställa sig själv, och det är lite synd. De flesta par skulle nämligen kunna få ännu mer lustfyllda lekar mellan lakanen, om de lät en leksak eller två krypa följa med in i sovrummet.

Men hur introducerar du din partner för den idén? Vi rekommenderar att du börjar lugnt och försiktigt med något relativt oskyldigt, för att se hur din partner reagerar. Om du har tidigare erfarenhet, försök att inte börja på den nivå du redan har kommit till eller där du vill att ni som ett par ska komma till tillsammans.

Med andra ord: Är superkinky bondagesex din grej bör du nog inte börja med att lägga en ballgag på din partners huvudkudde, utan börja med en harmlös ögonbindel istället. Eller varför inte ge din partner en erotisk massage, som sätter fokus på hens behov, medan du försiktigt viskar fram förslag på vad du skulle vilja göra i framtiden?

På det sättet visar du att du är intresserad av att krydda till det lite extra i sängen, och om din partner är öppen för dina förslag så kommer övergången från de mjuka tillbehören till en riktig sexleksak också bli lättare.

Om man aldrig har tänkt tanken kan det dock vara ganska utmanande att plötsligt få idén om sexleksaker presenterad för sig också. Därför vill vi här nedanför komma med lite förslag på hur du hanterar situationen, både om du vill vara den som introducerar, men också om du är den som blir introducerad för sexleksaker.

När du ska introducera sexleksaker för din partner

Kanske har du själv ett behov eller en önskan om att krydda till sexlivet lite extra, men tänk på att din partner inte nödvändigtvis har samma tankar – inte än i alla fall – och att det kan vara svårt att förstå ditt behov. Din intention med att vilja introducera sexleksaker kan också lätt missförstås om den inte läggs fram på rätt sätt.

Ser därför till att sätta din partners behov i centrum, så ni tillsammans kan närma er detta nya territorium på ett sätt ni båda känner er bekväma med. Börja med att ta upp sexleksaker som en hypotetisk idé. Prata om dem och tanken att prova på olika saker, eller visa din partner en artikel om fördelarna med att använda sexleksaker i ett parförhållande och låt hen läsa den. Därefter kan ni prata om vad ni har läst och huruvida det är något ni vill prova på.

Det viktigaste med hela upplevelsen är att det ska fungera för er båda två, även på ett rent teoretiskt tankestadium. Om du skrämmer din partner genom att gå ut för hårt eller lägga fram för extrema förslag kommer det bli oändligt mycket svårare att få din partner till att vilja testa sexleksaker igen – eller ens tänka tanken. Så välj leksaker som ser oskyldiga ut till att börja med, för de verkar inte lika avskräckande vid första ögonkastet. Den hudfärgade jättedildon bör däremot ligga kvar i sin diskreta gömma ett tag till.

Börja hellre med t.ex. en liten vibrator – bulletvibratorer och fingervibratorer är bra startleksaker som inte verkar särskilt skrämmande för någon. Ju mer nervös din partner är inför tanken på erotiska leksaker, ju försiktigare bör du vara i starten – det vore ju synd att behöva avbryta det roliga innan det ens har börjat!

Fokusera på henne

Om du vill introducera sexleksaker för en kvinnlig partner, välj då gärna något med en elegant look som är designat att glädja både hennes ögon och kropp, och som inte verkar ”överväldigande” i storlek eller till utseendet. På det sättet signalerar du att det är hennes lust och tillfredsställelse som är prioriterat.

En exklusiv We-Vibe Touch Klitorisvibratorklitorisvibrator kan vara en bra start, och det finns många med enkel och stilren design att välja mellan. Ni kan också med fördel dela den och turas om att vara den som kontrollerar den under lekens gång. Låter det lockande är testvinnaren We-Vibe Touch ett bra val.

Om du som man har lust att addera en leksak till ert sexliv, tänk då på att det inte behöver vara så tekniskt och gadget-aktigt som du kanske skulle välja till dig själv. Ta gärna en titt på sexleksaker för par, som tillfredsställer er båda två och signalerar att det är ett gemensamt projekt. Det kan t.ex. vara en vibrerande penisring.

Velve Rio Lyxig Penisring har en enkel och diskret design och är samtidigt lätt att använda. Ringen stramar åt runt roten på penisen, Velve Rio Vibrerande Penisringså erektionen håller under längre tid. Samtidigt kan hon luta sig mot den breda delen av ringen och bli stimulerad på klitoris, något de flesta kvinnor njuter riktigt mycket av. Velve är dessutom ett Skandinaviskt märke som i samarbete med ledande sexexperter tillverkar lyxiga sexleksaker med hög kvalitet och sammetslen yta.

Fokusera på honom

Om du ska introducera sexleksaker för en manlig partner, se då till att berätta för honom att leksaken är tänkt som ett tillägg, lite extra krydda, och att det inte beror på att du är missnöjd med ert sexliv.

När du har presenterat leksaken för honom, då är det en bra idé att visa honom hur du tycker om att bli stimulerad med den – han kommer älska att se på medan du leker med dig själv. Därefter kan du räcka över leksaken till honom, så att han får fullständig kontroll över det hela – och därmed dig.

Eller så kanske han föredrar att du behåller kontrollen – många män tycker det är otroligt upphetsande att se kvinnor ta för sig i sängen. Prova er fram, så upptäcker ni snabbt vad som fungerar för er.
Sinful Petite Mini Magic Wand

En bra nybörjarvibrator, som både han och hon kan styra, skulle kunna vara Sinful Petite Mini Magic Wand. Den är liten, oskyldig och perfekt till stimulering av klitoris, men kan också användas till erotisk massage under förförande förspel, samt till kittlande massage längs penisskaftet eller mot frenulum.

TENGA EGG 6-packDu kan också sätta honom i fokus genom att välja något som riktar all uppmärksamhet mot honom. Med en handjob stroker sleeve, t.ex. något av de roliga onaniäggen från TENGA, kan du ge honom en extra fräck och intim massage. När du visar honom att det handlar om att tillfredsställa er båda två, kommer han garanterat vilja gå på upptäcktsfärd med dig i sexleksakernas vidunderliga värld.

När du möter din partners sexleksaker för första gången

Kanske är det du som plötsligt befinner dig mitt i din partners försiktiga introduktion till det spännande innehållet som gömmer sig i nattduksbordet. Frågan är då, hur ska du då reagera på det? Många olika och väldigt blandade känslor kan uppstå, allt från svartsjuka till nyfikenhet, så här är ett par tips till alla nybörjare där ute.

Det handlar inte om dig

Oavsett vad du gillar i sängen så är det omöjligt för din partner att automatiskt gissa sig till rätt tekniker. Det är frestande att se din partners intresse för sexleksaker som en kritik över dina egna färdigheter, men försök att låta bli. Det är enbart positivt för par att lära sig mer om vad den andre tänder på, så anta utmaningen att lära er mer och lek tillsammans.

Tänk på att all erfarenhet ni skaffar er bygger ut och fördjupar er sexuella kännedom om den andre. Så ju mer du och din partner lär er om varandras lustar, desto större blir er kunskap, och desto mer potential får ni att verkligen njuta av varandra i sängen framöver.

Leksaker är inte människor

Nej, din partner inte förälskad i sin sexleksak. Och det vet du, om du bara tänker efter lite. Sexleksaker är orgasmverktyg, varken mer eller mindre. Men det är lätt att fastna i irrationella svartsjukedraman om man inte passar sig – så sluta genast med det!

Bara det faktumet att din partner vill inkludera dig in i sin sexleksakslek indikerar en hög grad av tillit och intimitet. Du får ju faktiskt möjlighet att lära känna din partner bättre, genom att du får ta del av något så personligt som hur hen onanerar.

Döm inte din partner

Din partner visar stor tillit när hen delar sina privata intressen kring sex och onani med dig, och det är ett tydligt tecken på att din partner vill att ni ska komma ännu närmare varandra. Döm inte din partner för hens sexuella intressen, för det finns ingen ”rätt” eller ”fel” väg till orgasm.

Det finns garanterat saker som du tycker om att göra eller tänka på när du onanerar, som kanske skulle kännas lite genant att dela med sig av. Behandla därför din partner såsom du skulle vilja bli behandlad om rollerna var ombytta, och det var du som delade med dig av dina sexvanor.

Låt din partner visa dig vägen

Det kan vara frestande att kasta dig över din partners sexleksaker och visa att du kan, vill och vågar vara med och leka. Men genom att ta kontroll med detsamma så signalerar du bara att du vet bättre, och att din partners sätt att få njutning på inte är tillräckligt bra. Det är raka motsatsen till upphetsande!

Din partner kommer förmodligen vilja visa dig hur hen tycker om att använda sina leksaker, vad som fungerar för kroppen och hur hen föredrar att bli stimulerad. Din partner är expert på sin egen kropp, och att hen vill lära dig allt om hur den fungerar är HELT fantastiskt.

Om/när din partner sen har lust att ge dig kontroll över leksaken, då kommer du veta precis hur du ska använda den för att ge din partner maximal njutning. Och det ÄR upphetsande!

Kul i sängen

Fortsätt leka tillsammans

När ni först har upplevt hur härligt, roligt och fräckt det kan vara att ha lite sexleksaker med i sängen, då finns det nästan inga gränser för vad ni kan fortsätta leken med. Det är bara fantasin och lusten som sätter gränserna.

Ha det riktigt härligt, lekfullt och kul tillsammans!

Läs mer…

NYBÖRJARGUIDE TILL ANALLEKSAKER
NYBÖRJARGUIDE TILL BDSM-LEKSAKER