Guides

Guide: Så kan du hålla på längre i sängen

Drömmer du om att kunna rulla runt i sänghalmen i timme efter timme, och imponera på din partner med din fantastiska uthållighet? Många män har en fix idé om att bra sex är lika med långvarigt sex, men det är faktiskt långt ifrån alla som delar den uppfattningen.

Om du ändå upplever att du kommer för snabbt behöver du inte gå runt och må dåligt – hjälpen är på väg! I den här guiden ger vi dig våra bästa tips och tricks på hur du kan hålla ut längre i sängen, samt all information du behöver när det kommer till för tidig utlösning.

4 tips på hur du kan hålla på längre

Om du drömmer om att kunna hålla på länge, både under sex och onani, finns det lyckligtvis flera olika saker som du kan prova på. En del upplever riktigt stor effekt, andra mindre, men varför inte testa alla möjligheter och på så sätt öka chanserna att förbereda din stamina? Beväpna dig med tålamod och optimistiska tankar – och ge dig själv en klapp på axeln för att du tar tag i saken.

1. Knipövningar

Om du vill börja med detsamma, då kan du genast ge dig i kast med knipövningar. Nu tänker du kanske, ”Men – är inte knipövningar bara för kvinnor som har fött barn, och som så att säga behöver reparera underredet litet?” Men nej, du läste helt rätt! Knipövningar är inte bara gynnsamt för det ena könet, utan både män och kvinnor mår bra av att ha en frisk och stark bäckenbotten.

När du tränar din bäckenbotten så kommer du verkligen i kontakt med dess muskulatur och funktioner, och det är precis det som bidrar till att du får mer kontroll över din utlösning. Ju mer du känner till om din orgasm, desto bättre kan du kontrollera den. Och som tur är, är knipövningar väldigt lätta att genomföra. Du kan göra dem i duschen på morgonen, i bilen på vägen till arbetet eller innan du går och lägger dig på kvällen. Om du bara kniper 10 gånger om dagen i 8 sekunder åt gången, så bör du kunna märka skillnaden efter ca. 6 veckor.

Är du osäker på hur du ska knipa? Testa att stoppa strålen en gång nästa gång du går på toaletten – det är de här musklerna du vill träna.

2. Daskmetoden

En annan möjlighet är den så kallade daskmetoden, ett lite mer otraditionellt alternativt. Om du tror att dina bekymmer beror på ökad känslighet så kan den här gamla, tantriska övningen kanske hjälpa dig. Själva övningen kan låta lite komisk, och det ser garanterat rätt komiskt ut också, men vad gör det om det fungerar?

Metoden går ut på att du efter varje toalettbesök daskar penisen mot magen 50 gånger. Det krävs ett par försök för att hitta den rätta intensiteten, så att du kan märka av det men utan att det gör ont. Utöver det krävs det inget annat än tålamod. Kom ihåg att göra det alla 50 gångerna VARJE gång du går på toaletten, och försök helst hålla på i upp till 6 veckor. Om du fortfarande inte märkt någon skillnad vid det laget bör du avbryta behandlingen. Då passar den här metoden helt enkelt inte dig, och måhända är det då inte känsligheten som är orsaken till dina problem.

3. Start/stopp-tekniken

Kanske har du redan hört talas om den populära och effektiva start/stopp-tekniken? Den använder sig av principer som är kända från andra tekniker, exempelvis peeking och edging. Även om de har olika namn och utförs med små skillnader, så är grunden densamma. Nämligen att du eller din partner stimulerar dig fram till Point of No Return. Det är ögonblicket precis innan klimax.

Point of No Return

När du utför tekniken på egen hand så kan du röra dig själv helt och hållet som du vill, men försök att vara extra uppmärksam på hur det känns. När du märker att orgasmen ligger och lurar precis runt hörnet ska du sluta helt och hållet. Låt penisen vara och lägg märke till hur luften så att säga långsamt pyser ur ballongen. Upprepa övningen när du inte känner dig upphetsad längre.

Koncentrera dig på hur det känns precis före klimax – det är den känslan du ska lära känna och lägga på minnet, så att du vet när du behöver pausa för att få kontroll över utlösningen. Upprepa övningen tre gånger.

Om du har en partner så är det en riktigt bra idé att involvera henne eller honom i träningen. Ni kan antingen genomföra samma övning som ovanstående, men ni kan också träna under samlag. När du har fått stånd ska din partner då sätta sig gränsle över dig och låta penisen tränga in. Din uppgift är nu att säga till så fort du känner att du närmar dig finalen. Då ska din partner omgående dra sig bort från dig och vänta lite tills stormen har lagt sig. Upprepa övningen tre gånger och ge varandra en high five för insatsen.

En del tycker om att låta utlösningen komma den fjärde gången, medan andra föredrar att separera onani, sex och övningarna från varandra helt och hållet. Välj den metod som fungerar och känns bäst för dig. Efter 6 veckor med start/stopp-tekniken bör du uppleva märkbara resultat.

4. Ta hjälp av sexleksaker

Hos Sinful kommer vi ofta i kontakt med män som har samma dilemma som du. Därför har vi samlat ihop ett stort utbud av sexleksaker som inte bara gör sex roligare och fräckare, utan som också kan hjälpa till att lösa problem som t.ex. för tidig utlösning. Här kan du se och läsa om en handfull av de produkter som redan har hjälpt våra kunder att få ännu bättre sexupplevelser.

Onaniprodukter
Att använda en stroker, masturbator, Fleshlight eller annan onaniprodukt kan hjälpa till att göra din onaniupplevelse så realistisk som möjligt. Det gör det lättare för dig att öva upp dina tekniker innan du testar dem tillsammans med en partner. Välj t.ex. en produkt som Fleshlights Pink Lady Stamina Training Unit, som känns nästan exakt som den äkta varan.

För en ännu mer realistisk upplevelse kan du ta ut den mjuka sleeven och lägga den i en skål med varmt vatten i några minuter innan användningen. Därmed får du den mest verklighetstrogna träningen för samlag när du använder teknikerna från start/stopp-metoden. Och fundera på om du vill träna eller onanera. Det kan vara bra att sära på de två för att kunna fokusera så mycket som möjligt på det du gör, och därmed ta kontroll över dina orgasmer.

Sören, 11 januari 2013
Fantastisk träning!
Jag använder den för att träna så att jag ska kunna hålla på längre i sängen. Och till det är den helt fantastisk. Den känns mjuk och läcker på sitt eget sätt.Fleshlight Pink Lady Stamina Training Unit

 

Penisringar
Penisringar som Sinful Penisring Set kanske ser ut som otroligt simpla produkter, men låt dig inte luras – de har stor effekt! En penisring gör helt enkelt att blodet stannar kvar i penisen, vilket innebär att den förblir hård och att du kan hålla ståndet längre.

Det är helt upp till dig om du vill använda bara en ring kring penisroten, eller om du vill mixa och matcha med flera på en gång. Du kan t.ex. placera den största ringen bakom både penisen och pungen för extra fast grepp. Testa dig fram och ta reda på vad som ger dig de bästa resultaten.

Sassy, 27 juli 2014
Fantastiskt för bägge parter!
Jag är verkligen positivt överraskad över de här ringarna! Min man drömde om att kunna hålla på längre, och det kan han definitivt göra när han använder dessa! Vi är båda helt förälskade i dem och rekommenderar dem varmt till alla som känner för att prova på något nytt, vill kunna hålla på längre under samlag eller vilken annan anledning man nu kan komma på!

Sinful Penisring Set 3-pack

 

Har du förresten sett att det också finns penisringar med vibrator? Om du upplever bra effekt när du använder en penisring, kan du och din partner ta  leken vidare och experimentera med mer stimulation. Det nämligen långt ifrån alla kvinnor som kan få orgasm genom enbart penetrering. Men om klitoris samtidigt stimuleras av kittlande vibrationer så ökar hennes chanser att komma under samlag. Låter det spännande kan du med fördel titta närmare på vårt urval av vibrerande penisringar.

Och med din nya, förbättrade uthållighet ökar också era möjligheter att komma samtidigt – det är vad man kallar  en win/win situation.

Delay Spray
Riktigt många män gynnas stort av att använda en delay spray, kräm eller gel som skjuter upp utlösningen. Det är en lätt och enkelt metod att ta till, eftersom det inte krävs mer än högerhanden (eller vänster, om du föredrar) och lite tålamod.

Produkter som Stallion Fördröjnings Delay Creme har en lätt bedövande effekt och sänker därmed känsligheten, men på ett sätt så att inte alla sköna känslor slocknar. De fungerar därför riktigt bra för män som kommer för tidigt på grund av ökad känslighet, men har oftast ingen större skillnad för män som får tidig utlösning av andra orsaker.

Det är alltid en bra idé att kolla igenom ingredienslistan, så du är säker på att krämen eller sprejen inte innehåller några aktiva ingredienser som du inte tål. Hur lång tid det tar innan medlet ger effekt varierar från från produkt till produkt, men även från person till person. Tänk också på att kontrollera om produkten ska tvättas av innan du har sex med din partner, samt om den kan användas ihop med kondom.

Mejerist, 18 november 2013
Bästa upplevelsen
Jag säger bara att det här är den bästa upplevelsen jag och min flickvän har haft på länge, och den var lätt som en plätt att använda. Hon sa att det var härligt att vi kunde njuta tillsammans längre än vanligt. Så till er som tycker att ni kommer för tidigt, här är lösningen. Den är väldigt lättanvänd, och ni kommer båda två ha glädje av att ni kan njuta av varandra ännu längre.

Stallion Fördröjnings Delay Kräm

 

Bedövande kondomer
Bedövande kondomer kan göra mycket mer än ”bara” skydda dig och din partner mot irriterande könssjukdomar och oönskade graviditeter. De flesta män upplever, och irriteras kanske över, att känslan försvinner lite när man har sex med kondom. Men det är precis det som är syftet med den här kondomen. På insidan har det nämligen applicerats lite bedövande kräm som ser till att du kan hålla på längre än normalt.

Du tycker kanske det känns trist att använda kondom, men det kan faktiskt vara en riktigt bra hjälp om du lider av för tidig utlösning i vissa perioder, eller medan du övar dig med några av de ovan beskrivna teknikerna. Prova t.ex. Durex Performa Bedövande Kondomer.

MVP, 12 oktober 2018
Riktigt fett
De gör vad de ska, älskar dem.

Durex Performa Bedövande Kondomer

 

Penissleeves
En penis sleeve som Sinful Vibrerande Penis Extender Sleeve påminner nästan om en extra tjock kondom. Den är gjord av ett supermjukt och flexibelt material som smiter åt runt din penis. På undersidan finns en öppning där pungen föras in, varpå sleeven sitter på plats oavsett hur vilt det blir. När du har på dig sleeven får du ett betydligt fylligare stånd, samtidigt som du sänker känsligheten.

Den här modellen har en räfflad insida för att ge extra stimulation, men det tjocka materialet jämnar ut det hela så att du ändå kan hålla på längre. Som grädde på moset har den också en vibrator som kan stimulera din partner under tiden. Det blir ännu ett steg i rätt riktning mot förenade orgasmer.

Spawn, 7. januar 2019
Mycket nöjd
Den är behaglig att ha på. Behövs en del glidmedel för att få på den. Frugan var väldigt nöjd. Håller längre än vanligt. Plus att den ger lite extra storlek.

Sinful Vibrerande Penis Extender Sleeve

 

Vi hoppas att du nu har fått lite inspiration till hur du kan hålla på längre i sängen. Men för många kan det också vara en stor hjälp att veta lite om orsakerna kring för tidig utlösning. Vi kommer därför gå igenom lite kring detta här nedanför.

Vad är för tidig utlösning

Du har kanske stött på begreppen prematur ejakulation, tidig sädesavgång, eiaculatio praecox, för tidig utlösning eller att komma för snabbt. Oavsett vilken av dem du föredrar så betyder de samma sak – nämligen att din utlösning inträffar tidigare än du önskar. För även om det är fantastiskt skönt att känna hur orgasmen sköljer över en och utlösningen når sitt klimax, så kan denna avslutning ibland komma ganska olägligt.

Det kan finnas många orsaker till att du kommer för tidigt, det vill säga innan du är redo för det. För vissa män handlar det om fysiska orsaker, medan det hos andra är sinnet eller tankarna som lägger krokben och gör att man tappar kontrollen.

En del upplever att de kommer för tidigt både vid onani och samlag, och att det alltid har varit så. Andra upplever det under en eller flera perioder i livet, när man kanske är lite extra stressad, bekymrad eller av någon anledning har mer ångest än normalt. Ytterligare andra upplever att problemet återkommer vid speciella tillfällen. Det vill säga att det uppstår när specifika faktorer är involverade eller när de är tillsammans med en viss partner.

Oavsett om du kan relatera mycket eller lite till de här sakerna så är du inte ensam. Enligt European Association of Urology (EAU) upplever upp till 30% av alla män att de påverkas av för tidig utlösning vid ett eller flera tillfällen i livet.

För många är det helt tabu att prata om hur länge man kan hålla på i sängen, såvida man inte öppet skryter om sin Superman-stamina. Det har resulterat i att väldigt mycket spekulationer kring vad det faktiskt innebär att kommer för tidigt. Och eftersom det är ett så pass känsligt ämne är det många män som varken får hjälp eller tillräckligt med kunskap kring det – på grund av att de helt enkelt inte pratar med någon om det.

Men låt oss fastslå det en gång för alla – det är INTE skämmigt att komma för tidigt, och det är INTE ditt fel att du gör det. Nu när det är ur vägen så kan vi gå vidare.

Är för tidig utlösning en sjukdom?

Ja och nej. De flesta män kommer vid en eller annan tidspunkt i livet uppleva att de får en utlösning som de inte var beredda på, men oftast finns det ingen underliggande orsak till det. För att det ska kunna kallas för en sjukdom ska följande saker kunna ses:

  • Utlösning inom 1 minut efter penetration – Så lyder definitionen, men ta hänsyn till din egen situation. Kanske får du utlösning redan vid lätt beröring både när du är ensam och när din partner hjälper till. Det behöver alltså inte ske enbart vid penetration.
  • Psykogena orsaker – Ta det lugnt, det är inte alls så farligt som det låter, även om det kan vara mycket hämmande. Att något är psykogent betyder helt enkelt att det har sitt ursprung i något mentalt istället för fysiskt. Det kan handla om prestationsångest, nervositet eller iver, nånting som påverkar dig mentalt men som kan bearbetas.
  • Brist på kontroll – Att tappa kontrollen innebär att du känner att du inte bestämmer över din utlösning, och inte själv kan påverka när du vill komma.

Gå till doktorn!
Som du ser kan det finnas flera olika orsaker till att du upplever för tidig utlösning. När det handlar om något fysiskt så är den bästa tumregeln alltid att uppsöka en läkare. Män är generellt sätt ganska dåliga på att gå till doktorn, och många undviker att söka vård när det gäller just problem som för tidig utlösning, eftersom de inte tror att det finns någon hjälp att få, eller helt enkelt för att de är generade.

Enligt undersökningar som utförts av EAU låter upp emot 90% av män som upplever att de kommer för tidigt att gå till läkaren av just denna orsak. Det är faktiskt riktigt dumt, för det finns nästan alltid något man kan göra åt saken. Och din läkare har garanterat pratat med fler män om samma problematik. Så iväg med dig nu. Om det finns en fysisk orsak har du möjlighet att göra något åt det. Och om inte har du i alla fall en sak mindre att bekymra dig om, och kan fokusera på andra hjälpmedel och tekniker som kan hjälpa dig hålla på längre istället.

Därför kommer du för tidigt

Du vet garanterat att stånd, det är något man får strax söder om naveln. Men din erektion börjar faktiskt i hjärnan, som en reaktion på sexuella stimuli. Det kan handla om fantasier eller tankar som är mer eller mindre omedvetna (du har förmodligen också varit med om att du fått stånd vid de mest opassande tillfällen. som absolut inte har något med sex att göra), eller fysisk beröring, kyssar och fräcka ord.

Din hjärna uppfattar denna typ signaler blixtsnabbt och sänder blodet söderut till din penis. Här fylls de tre svällkropparna med blod så penisen växer och blir hård, precis som du känner och älskar den. Ditt stånd är alltså en blandning av något som sker i hjärnan och i kroppen. Om du har problem med att få erektion gäller samma regel som tidigare – kontakta din läkare så att du kan få ro i sinnet och action i sovrummet.

På samma sätt är utlösning och orgasm också något som sker både i kroppen och i hjärnan när den sexuella stimuleringen kulminerar. Denna kombination innebär att det inte alltid finns ett entydigt svar på varför just du kommer för tidigt, eller hur du kan hålla på längre i sängen. Men som tur är finns det många saker som du kan undersöka och prova på, vilket vi ska titta närmare på nu.

För känslig penis

En av de fysiska orsakerna som kan påverka är att din penis kan vara överkänslig – och då menar vi inte att den inte tål glidmedel, kondomer eller din partner. Nej, här menar vi att både penisen och framförallt ollonet är extremt mottagliga för stimulans, och därför är steget från tanken och första beröring till utlösning väldigt litet.

Ollonet, det vill säga toppen av din penis, är en av de känsligaste punkterna på din kropp. Därav är det helt naturligt att du reagerar när det blir stimulerat, men genom att sänka känsligheten en aning kan du få mer kontroll över stimulationen och därmed din utlösning.

Om din penis är för känslig kan du ha problem med att hålla på länge både när du onanerar och när du ligger med en partner. Kanske har du redan på känn huruvida det är häri dina problem grundar sig. Om inte kan du ganska snabbt få det bekräftat eller motbevisat genom att prova på de övningar eller produkter som vi beskrivit tidigare i det här i inlägget.

Problem påverkar inte bara sinnet

Är du inne i en period där du har extra mycket att göra på jobbet? Är det struligt i familjen? Tvekar du om vilken utbildning du ska välja, eller blir du ofta osäker och obekväm i sociala sammanhang?Problem påverkar inte bara sinnet

Kanske är hjärnan fylld av liknande tankar när du upplever att du kommer för tidigt. Ofta finns det mer eller mindre synliga faktorer som spelar dig ett spratt, även när du tycker att allt är som vanligt i livet, och det kan dessvärre påverka din andra ”hjärna” också.

Det finns också män som kommer för tidigt på grund av att onani eller sex någon gång i livet kom att förknippas med skam eller något pinsamt. Sådana mönster kan vara svåra att bryta, men kan omedveten orsaka eller påverka den problematik du nu dras med.

Stress, osäkerhet, nervositet eller ångest är också bara ett par av de saker som kan påverka din prestation i sängen och din kontroll över utlösningen. Att komma till botten med sådana problem kräver ofta en hjälpande hand eller någon att anförtro sig åt. Det är helt upp till dig om du föredrar att prata igenom det hela med din läkare eller sexolog, eller vill börja med din bästa vän – det viktigaste är att du får hjälp med att lösa problemet om du känner att det är svårt att klara det ensam.

Ett bra samlag behöver inte vara ett långt samlag

Hur långt ett bra samlag är och ska vara beror helt och fullt på de som deltar – det är fullständigt individuellt om samlaget ska vara 5, 20 eller 60 minuter. Och fråga dig själv, när hörde du hörde någon klaga över en snabbis på köksbordet? Bra sex definieras alltså inte utifrån hur lång tid det varar.

Om du är i ett förhållande så är det ännu viktigare att du delar med dig av dina tankar om att komma för snabbt, även om det kan kännas svårt att prata med din partner om det. Det är helt naturligt att kännas sig otillräcklig som sexpartner emellanåt, eller att under en period ha minskad sexlust, så var inte rädd för att prata om det.

Försök sätta ord på vad det är som bekymrar dig, och prata om vad som är viktigast för just er. Om din parter älskar i långa, intima förspel spelar det kanske inte så stor roll hur länge själva samlaget faktiskt håller på.

Med andra ord är det stor risk för att du går runt och känner skam och skuld helt utan anledning. Enligt den kliniska psykologen och sexterapeuten Dr. Janet Hall,  kan upp till 80% av alla kvinnor inte få orgasm genom enbart penetration, så även om du kan hålla på i flera timmar får din partner förmodligen fler orgasmer under ett 15 minuter långt förspel ändå. Nu har du därför tidernas chans att bli kungen av oralsex och finputsa din fingerfärdighet. Du kan t.ex. ta hjälp av en kittlande fingervibrator, som kan skicka din partner till sjunde himlen flera gånger om under förspelet.

Vi önskar dig lycka till och mycket njutning med både övningar och lek!

Läs mer…

SÅ FUNGERAR EN PENISRING
DEN ULTIMATA KONDOMGUIDE
GUIDE TILL KLITORISORGASM