Guides

Guide till spanking

Fifty Shades of Grey-vågen inspirerade många par till att börja experimentera lite mer därhemma, särskilt med lekar som har dominans och smisk bland sina ingredienser. Fler och fler par har numera spanking som ett stående inslag i deras sexuella lek, både som uppvärmning, förspel, i regelrätta BDSM-lekar och på många andra sätt.

 

Om ni är sugna på att själva börja experimentera med spanking – alltså med smisk, pisk och kärleksfullt smäck på rumpan – men inte vet exakt hur ni ska göra för att komma igång, kan ni läsa denna guide. Den förklarar hur ni ska göra, och inte minst vilka redskap ni ska välja, utifrån hur mycket smärta ni vill få eller dela ut.

För ordningens skull vill vi fastslå en sak med detsamma: när vi här talar om att slå eller bli slagen, då har det naturligtvis ingenting att göra med att såra eller skada varandra på riktigt. Istället handlar det om lekar där bägge parter är införstådda i att det är en skön, om än smärtsam del av sexet. Det som också kallas SSC: ”Safe, Sane & Consensual”.

Var ska man slå?

Om ni är nybörjare kan det vara en god idé att hålla er till skinkor och lårens in- och utsida. Andra områden på kroppen är inte lika skyddade av fett och muskler, och man kan därför komma att orsaka onödig skada om man inte har rätt slagteknik.

När du känner att du har fått in en bra snits på tekniken, hur piskan ligger i handen, och hur din partner reagerar på olika typer av slag, då kan du börja experimentera med att piska andra delar av kroppen. Några går igång på lärare/elev-lekar, där eleven ”straffas” med rapp över händerna, och eventuellt längre upp på armarna.

Många tycker det är oerhört upphetsande att bli slagna på brösten, bröstvårtorna och könsdelarna, men även om ni känner er redo för det så ska ni alltid vara försiktiga i början. Prova er fram, så att ni inte vållar varandra onödig smärta.

Hur ska man slå?

kvinde der ligger oven på mand med numse i vejret

Nivån på smärtan varierar oerhört mycket, beroende på var på kroppen man blir slagen, och var den individuella smärtgränsen går varierar också kraftigt från person till person. En del uppskattar mjukare dask, andra vill ha stora röda ränder på rumpan. Det är helt och hållet en smaksak, så det är viktigt att ni stämmer av med varandra under lekens gång.

För att få en uppskattning om hur det känns för den du vill smiska, rekommenderar vi att du provar att slå på dig själv först. Oavsett om det är en piska, en flogger eller din egen hand du tänkte använda, så bör du testa på dig själv först. Slå t ex på baksidan av låret, så att du vet hur det känns.

Om du är osäker på om du gör det rätt, behöver få tips och råd, eller bara vill finputsa din teknik så finns det flera swingerklubbar som håller regelrätta kurser i konsten att smiska. Det är bara söka efter det på nätet och kolla upp vilka events som finns nära dig.

Vad ska man slå med?

Det är alltid bra att börja med handen. Prova dig fram med både mjuka långsamma klapp, och flera snabba klatschar på skinkorna. Det gör inte så mycket att skinkorna blir röda under leken, så länge mottagaren njuter av det. Genom att använda händerna värmer du samtidigt upp din partners skinkor så att de är redo för hårdare slag från t.ex. en flogger.

 

Man kan lite grovt räknat dela upp graden av smärta i 3 nivåer: låg, medel och hög smärtnivå. Här nedanför har vi sammanställt en översikt av de 3 nivåerna, och utifrån den kan ni enkelt ta reda på var någonstans på skalan ni vill placerar er.

När du har blivit bekväm i din slagteknik kan du börja använda andra redskap än enbart din hand.

En tumregel är att ju hårdare piskan är, desto mindre kraft krävs det för att orsaka röda märken. Och ju tyngre piskan är, desto mer smärta kommer den att orsaka. Piskor med breda svansar ger tyngre slag och är enkla att kontrollera i förhållande till hur mycket kraft du själv drar till med, och därmed också hur mycket smärta de kan orsaka.

Paddlar liknar ofta pingisracket och har en mycket större träffyta som du slår med. Dessutom kan de slå väldigt hårt. Det är viktigt att din partner är ordentligt uppvärmd innan du använder en paddel.

 

Sexpiskor träffar ett väldigt begränsat område, och du kan naturligtvis också själv styra hur hårt eller mjukt du vill slå. Eftersom de träffar så precist kan de kännas väldigt intensiva att använda.

 

Om du gillar tyngre BDSM är piskor med lång räckvidd bra, eftersom de verkligen kan piska, slå och prygla hårt. Piskor som är tillverkade i gummi är också väldigt effektiva, eftersom materialet gör att det blir extra smärtsamt (på ett bra sätt, förstås).

Spankingredskap med en väldigt fast yta är också lämpliga här, eftersom de av förklarliga skäl inte är särskilt flexibla, och därför träffar hårt och precist.

Safety first!

Tänk på att aldrig kompromissa med säkerheten, utan se till att ni båda känner er trygga och bekväma innan ni börjar piska, smiska och slå varandra. Leken må vara smärtsam till sin natur, men det är viktigt att båda två känner sig säkra genom hela sessionen.

  • Köp bara leksaker som är beräknade för ändamålet! Billiga saker från byggvaruhus kan knäckas, splittras, eller gå sönder, och därmed ge allvarliga skador.
  • Inspektera alltid leksakerna noggrant före användning, så att ni vet precis hur de fungerar.
  • Spanking kräver tillit mellan dig och din sexpartner, så det är inte en typ av lekar du bör ge dig i kast med tillsammans med att spontant one night stand.
  • GRÖN-GUL-RÖD. Eftersom uttryck som ”låt bli” och ”aj” ofta blir en naturlig del av denna typ av erotiska dominanslekar, kan ni med fördel kommunicera var era respektive gränser går med hjälp av stoppljusets färgskala. Grön betyder ”kör” (jag gillar det du gör just nu), gul betyder ”vänta” (jag behöver en paus) och röd betyder ”stopp” (jag vill inte mer).
  • STOP! Utöver grön-gul-röd är det viktigt att ni i förväg avtalar ett så kallat safety word, ett stoppord som ni i nödfall kan använda er av för att omgående avbryta leken. Det ska inte vara ett ord som ”sluta”, ”stopp” eller ”röd”, utan något som ingen av er förknippar med erotiskt rollspel. Använd t.ex. namnet på en frukt, ett djur eller ett objekt, och tänk på att detta safety word aldrig kan eller får ignoreras om det används.

Se till att njuta av er spanking – och ta hand om varandra.