Guides

Guide till Vibrerande ägg

Vi har nog upplevt det allesammans; lusten sköljer över en och det spelar ingen roll vad klockan är eller var man befinner sig, den ska bara tillfredsställas här och nu. Då är ett vibrerande ägg perfekt att ha nära till hands, för det kan användas i princip var som helst, när som helst.

Det krävs inte ens några större förberedelser för att kunna använda det, men ett par små detaljer kan faktiskt göra stor skillnad. Så om du vill få ut maximal glädje och njutning ur denna mirakulösa lilla sexleksak, då ska du läsa denna ultimata guide till vibrerande ägg.

Vad är ett vibrerande ägg?

Om du aldrig har använt, kommit i kontakt med eller kanske ens hört om ett vibrerande ägg, då är det här ett bra ställe att börja. Dessa omtalade sexleksaker har blivit oerhört populära bland både singlar och par världens över, så det är definitivt en typ av produkt som är värd att testa. Men vad är det egentligen?

Det är, kort och gott, en liten vibrator formad som ett ägg som förs in i vaginan. Storleken varierar, men de flesta är inte mycket större än den riktiga, ätbara utgåvan, vilket gör dem till utmärkta nybörjarprodukter.tecknad illustration af kvinna med vibrerande ägg

I de flesta fall ingår det en fjärrkontroll, så att vibrationerna kan styras och justeras medan vibratorägget är inne i vaginan. Det finns både trådlösa fjärrkontroller och de som sitter fast i själva ägget med en sladd.

Varför ska jag använda ett vibrerande ägg?

Nu vet du vad ett vibratorägg är för något, men det är inte säkert att du förstår vad grejen med dem är. Vibrationerna kan naturligtvis leda till intensiva och helt otroliga orgasmer, men varför skiljer de sig så mycket från andra vibratorer?

Det unika med ett vibrerande ägg är att du kan använda det i princip var som helst. Eftersom det är relativt litet är det lätt att föra upp och hålla på plats om du känner för att använda det utanför hemmets fyra väggar. När du rör dig ute i offentliga miljöer kan du, eller din partner, justera styrkan på vibrationerna med hjälp av den tillhörande fjärrkontrollen eller en eventuellt telefonapp. Det ger en pirrande och sensuell upplevelse, som ofta blir oväntat stimulerande.

par utomhus med solnedgång i bakgrunden

Om ni vill göra veckans dejt lite extra spännande kan ni alltså ta hjälp av ett vibrerande ägg – oavsett om ni ska gå på bio, äta ute på restaurang eller hitta på något annat kul. Det är få saker som är fräckare än att ha det inne när du går en promenad längs stranden under varma sommarkvällar, eftersom du kan njuta av den heta stämningen både med och utan en partner.

Ett vibratorägg kan alltså bygga upp något helt nytt och ge njutningen en dimension den inte brukar ha. Här är det nämligen inte bara den fysiska aspekten som spelar in, utan den psykiska stimuleringen bidrar också till att upplevelsen lyfts till helt nya nivåer.

De 5 bästa vibratoräggen

När du ska börja experimentera med ett vibrerande ägg är det viktigt att du hittar en bra modell. Det finns massor av olika varianter och du ska naturligtvis leta reda på din perfekta match. Här nedanför får du därför 5 exempel på vad vi tycker är marknadens bästa vibratorägg, så att du kan hitta det som passar perfekt till dig och din partner.

Sinful 2-in-1 Vibratorägg och Klitorisvibrator

Detta sammetslena vibrerande ägg från Sinful är perfekt när du vill kunna stimulera dig själv både in- och utvändigt. Det är lätt att föra in när du vill uppnå kraftiga g-punktsorgasmer, men kan även användas utanpå för att få intensiva klitorisorgasmer.

Det unika med just den här modellen är att den trådlösa fjärrkontrollen är så mycket mer än bara en fjärrkontroll. Den kan nämligen användas som en klitoris- eller trosvibrator, samtidigt som du använder det vibrerande ägget. Du får alltså 2 produkter i 1, där båda kan bidra till att din njutning når nya nivåer.

Eftersom modellen är så mångsidig och kan användas på massor av olika sätt, passar den lika bra till nybörjare som erfarna användare. Om det här är något helt nytt för dig kan du börja med bara fjärrkontrollen. Oavsett om du använder den som trosvibrator eller klitorisvibrator, så vibrerar den bara på utsidan. Därifrån kan du arbeta dig upp till det vibrerande ägget, som vibrerar invändigt och därmed ger en ännu mer intensiv känsla.

De två separata delarna har 10 olika inställningar vardera, så du får alltså hela 20 mönster att välja mellan. Det ger dig närmast oändliga möjligheter, eftersom du kan kombinera mönstren som du vill, samt använda Sinful 2-in-1 både ensam och tillsammans med en partner.

Anna 

Är helt kär i denna produkt. Jag blev faktiskt otroligt överraskad av hur bra det är till det priset. Kan 100% rekommenderas

 • Vibrationsmönster: 20
 • Trådlös fjärrkontroll: Ja
 • Fjärrkontrollens räckvidd: 10 meter
 • Uppladdningsbart: Ja – laddtid 60 min, användningstid 45 min
 • Ljudnivå: Inte angivet

Amaysin Ribbed Love Vibratorägg

Amaysin Ribbed Love Vibratorägg är en av Sinfuls riktiga storsäljare, vilket inte är så konstigt att förstå. Inte nog med att ägget har en vacker och minimalistisk utformning, det är dessutom tillverkat av ljuvligt silikon, vilket ger en len och behaglig känsla mot huden.

Det är lätt att föra in i vaginan och därefter kan du eller din partner styra de kraftiga vibrationerna med hjälp av fjärrkontrollen. Huruvida lekarna ska ta plats hemma i sovrummet eller när ni är ute och far, det är helt upp till er.

 • Vibrationsmönster: 10
 • Trådlös fjärrkontroll: Ja
 • Fjärrkontrollens räckvidd: 10 meter
 • Uppladdningsbart: Ja – laddtid 90 min, användningstid 60 min
 • Ljudnivå: Inte angivet

Lovense Lush 3

Lovense har med tiden blivit ett välkänt varumärke och med sin serie Lush, som består av just vibrerande ägg, har de tagit världen med storm. Här vill vi framför allt ge Lovense Lush 3, som i skrivade stund är den senaste modellen, lite extra kärlek. Detta vibratorägg ligger inne med marknadens just nu bästa teknologi, vilket innebär att du får enastående förbindelse och kan använda det tillsammans med en partner, oavsett var i världen ni befinner er.

Det lilla ägget är lätt att föra in och svansen i änden fyller flera funktioner. För det första ser den till att ägget sitter säkert på plats, så att vibrationerna stimulerar där de gör som allra mest nytta och du får händerna fria till annat. För det andra innehåller svanstippen en mottagare som ger bättre uppkoppling än tidigare. Och som om inte det vore nog är det via svansen du laddar ägget, plus att den gör det superlätt att ta ut det när du är helt tillfresställd. Inte illa för en silikontapp.

Hanna 

“Starkt rekommenderar denna produkt då den verkligen känns bra. Helt fantastisk!”

 • Vibrationsmönster: 7 (oändligt med appen)
 • Trådlös fjärrkontroll: Ja
 • Fjärrkontrollens räckvidd: Oändlig via internet, 13 meter via Bluetooth
 • Uppladdningsbart: Ja – laddtid 85 min, användningstid 5 timmar
 • Ljudnivå: < 43 dB

Svakom Elva

Svakom Elva är ett vibrerande ägg som du kan använda både med och utan partner. Den silkeslena ytan av kroppssäkert silikon gör det lätt att föra in ägget, samtidigt som det är skönt att bära även under längre perioder.

Du får ett effektivt vibratorägg som både är tystlåtet och vattentätt, vilket innebär att du kan njuta maximalt oavsett när, var och hur andan faller på.

Kalle

“Sjukt bra kvalite Produkten känns dyr och kommer i en lyxig förpackning! Själva produkten fungerar utmärkt och känns otroligt mycket redan på lägsta inställningen.”

 • Vibrationsmönster: 5 hastigheter, 5 inställningar (25 kombinationer)
 • Trådlös fjärrkontroll: Ja
 • Fjärrkontrollens räckvidd: 8-10 meter
 • Uppladdningsbart: Ja – laddtid 90 min, användningstid 150 min
 • Ljudnivå: < 50 dB

Fantasy For Her

Fantasy For Her Vibratorägg är perfekt till fräcka parlekar, men fungerar också utmärkt till effektiv bäckenbottenträning. Du behöver bara använda ägget 15-30 minuter 3 gånger i veckan, så kan du känna av resultatet i din bäckenbotten och uppleva kraftigare orgasmer.

Dessutom ingår det en trådlös fjärrkontroll, vilket betyder att du kan låta din partner ta kontrollen över din njutning. Som sagt, det är upplagt för långa, härliga lekstunder tillsammans.

Belinda

“Jag har köpt vibratorägg tidigare, vilket visade sig vara en besvikelse, men det är definitivt inte fallet med dessa ägg. Vibratorn är kraftfullare än jag förväntat mig, och den trådlösa kontrollen gör det enkelt att växla mellan de 10 vibrationsmönstren.”

 • Vibrationsmönster: 10
 • Trådlös fjärrkontroll: Ja
 • Fjärrkontrollens räckvidd: 5 meter
 • Uppladdningsbart: Ägget – ja (USB-laddare), fjärrkontrollen – nej (batterier)
 • Ljudnivå: Tystlåtet

Så tar du hand om ditt vibrerande ägg

Innan produkten förs in i vaginan kan det vara bra att smörja in det med glidmedel, så att det glider på plats lättare. Alla former av intima upplevelser blir skönare med glidmedel, så varför skulle det här vara ett undantag?

Tänk på att använda vattenbaserat glidmedel när du använder sexleksaker av silikon. Då riskera du inte att skada leksaken, samtidigt som rengöringen blir lättare efteråt.

Ett bra sådant exempel är t.ex. ekologiska Kaerlig vattenbaserat glidmedel.

 

Rengör din sexleksak

När leken är över och ni inte ska använda ägget mer är det viktigt att tvätta det ordentligt. Rengöring är a och o för att bibehålla god hygien, samtidigt som det ser till så att sexleksaken håller längre. Som en bonus är ditt vibratorägg redo för nya tag nästa gång lusten knackar på, om du ser till att alltid rengöra det efter varje avslutad lekstund.

Det går bra att tvätta ägget med tvål och vatten, men välj en mild och skonsam tvål – för din egen intimhygiens skull. Vill du och din partner ha ännu bättre resultat, och ännu renare sexleksaker, kan ni använda en rengöringsspray som utvecklats speciellt för sexleksaker. Vår mest populära sexleksaksrengöring heter Sinful Clean. Det är en bra och effektiv rengöringspray, som vi tror du och din partner (för att inte tala om era leksaker) också skulle gilla.

 

Nu vet du lite mer om vibrerande ägg, så nu är det bara att komma igång. Införskaffa ditt exemplar och börja utforska de nya möjligheterna – med eller utan en partner.