Guides

Klitorisvibrator – Den Ultimata Guiden

Kan du inte se orgasmskogen för alla klitorisvibratorerna? Då är du långt ifrån ensam och med tanke på hur många det numera finns att välja på är inte svårt att förstå varför. Vi hoppas därför vi får stjäla ett par minuter av din tid, så att vi kan dela med oss av lite kunskap kring en av de riktigt stora favoriterna när det kommer till sexleksaker: Klitorisvibratorn.

Det finns ett oändligt antal utgåvor, versioner och designer, så det finns garanterat en som kan bli din nya favorit i sängen, oavsett om du är nybörjare eller en mer garvad sexleksaksentusiast. Här finns något till dig som är otålig och dig som vill ta det lite försiktigt, till de mer äventyrslystna och de som föredrar att bygga upp det hela i långsam takt. Ja, det finns till och med något till dig som inte ens vet att du saknar en där hemma.

I resten av det här blogginlägget kommer vi därför lägga korten på bordet och förklara vad en klitorisvibrator faktiskt är för något, hur man får den bästa klitorisorgasmen, vilka slags vibratorer det finns att välja mellan, vilka vi personligen anser är de bästa på marknaden just nu, och så avslutar vi med ett par goda råd. Kort sagt kommer du att sitta med en royal flush nästa gång du vill tillfredsställa dig själv.

Vad är en klitorisvibrator?

Ja, vad är det egentligen? En klitorisvibrator är en njutbar liten tingest av ABS-plast eller silikon, som antingen vibrerar, pulserar eller både och i olika hastigheter på och runt klitoris. Det finns ingenting som ska stickas upp eller in någonstans, utan allt fokus ligger på utvändig stimulering.

Det handlar om din njutning och det som tillfredsställer just dig. Oavsett om du gillar direkt och målinriktad stimulering som skulle imponera på den skickligaste prickskytt, eller föredrar en långsammare och mer uppbyggande variant där tiden inte har någon betydelse, så är en klitorisvibrator helt rätt väg att gå om du vill ge dig ut på upptäcktsfärd och hitta nya njutningshorisonter.

Låt oss titta närmare på huvudfunktionen bakom Guds gåva till klitoris, och varför just denna typ av sexleksak aldrig verkar gå ur tiden eller bli omodern.

Hur får man en klitorisorgasm?

Den klassiska klitorisvibratorn växer inte på träd och når definitivt inte upp till himlen. Men de orgasmer du får med den kan definitivt kännas som om de kommer från högre höjder. Därför ska du naturligtvis få lära dig hur man uppnår en sådan orgasm.

Tillhör du dem som har en klitoris, då vet du att hela området suktar efter beröring när du är upphetsad. Du kan så klart använda dina fingrar eller be en partner om hjälp, men du kan även få förstklassig assitans av din bästa klitorisvibrator. Om du känner dig osäker på hur man egentligen får en orgasm, med eller utan hjälp och hjälpmedel, eller om du helt enkelt bara vill lära dig lite mer om detta fantastiska fenomen, då har vi skrivit ihop en guide till klitorisorgasmer som du gärna får läsa.

blond kvinna ligger på en vit säng iklädd vita underkläder

Det är inte säkert att du får orgasm varje gång du använder en klitorisvibrator, men det är otroligt bra sätt att lära känna dig själv och din egen kropp på. Eftersom du själv kan styra takten och vibrationerna, är det nämligen lättare att komma fram till vad som krävs – och var detta ska riktas in – för att du ska närma dig klimax.

När du har funnit dina bästa punkter, då kan du massera och smeka dem med olika intensiteter, rytmer och hastigheter. Experimentera och känn dig fram till vad som fungerar bäst för dig. En del vill att det ska kännas varmt, andra föredrar en intensiv punktinriktad känsla, ytterligare andra behöver något helt annat för att komma. Det är här din nya klitorisvibrator kommer in i bilder, och med tanke på hur olika vi är och kan vara, så är det faktiskt tur att det finns så många att välja mellan.

Vilka vidunderliga klitorisvibratorer finns det?

Som vi nämnde tidigare finns det något för alla smaker, lustar och grader av nyfikenhet. Alla har vi olika preferenser och behov, plus att det kan vara stor skillnad på hur känslig du och dina nervändar är. Lägg sedan till att olika människor tänder på olika saker och att det dessutom kan variera beroende på temperament och dagsform, så förstår du att det kan krävas lite experimenterande för att komma fram till vad man tycker är skönt. Men låt oss börja med en av de riktiga klassikerna, som är en storfavorit inom klitorisvibratorer än idag.

Störst går inte alltid först

En oerhört populär klitoris vibrator är den så kallade minivibratorn. De finns i flera olika utformningar, men alla har det gemensamt att de är små, men otroligt effektiva. Du känner kanske till det som brukar kallas en bullet, en modell som är lika berömd som den är beryktad, eftersom den kan användas av alla och så gott som alltid levererar. Det kan den tack vare sin lilla och kompakta utformning. Bullets har som regel en enkel design som påminner om en patron, därav namnet. Utseendet på själva toppen kan variera och vara spetsig, rundad eller ha en flat sida, så att vibratorn snarare liknar ett läppstift. Vilken typ du ska välja beror på hur intensiv och målinriktad du vill att stimulansen ska vara. En bra tummregel är: Ju spetsigare huvudet är, desto med direkt kommer vibrationerna fokuseras mot din klitoris.

liten svart minivibrator med power knapp i botten ligger på sidan

 

Bulletvibratorer är oftast tillverkade av ABS-plast och upplevs därför som hårda och fasta, varpå det är lätt att känna när de träffar mitt i prick. En del har PU-beläggning, vilket gör ytan lite mjukare och vibrationerna en smula mindre intensiva. Storleken ligger som regel på 7-10 cm, så de är lätta att förvara, stoppa ner i res- eller handväskan, samt använda till förspel eller för att boosta orgasmen när du har samlag med din partner.

Fingerfärdig eller ej, en Fingervibrator är alltid en bra idé

Om en bullet känns lagom stor, men ändå inte riktigt rätt, då kanske du ska överväga en fingervibrator istället. Det är en sorts klitorisvibrator som placeras på ditt finger och följer dina rörelser. På så vis är det lätt att kontrollera exakt var du vill bli smekt, samt hur intensivt du vill att det ska vara. Samtidigt är ytan större och de är i regel tillverkade av silikon, vilket gör att vibrationerna blir lite mildare. Det gör också att fingervibratorer är perfekta att använda till edging och orgasmkontroll, oavsett hur erfaren du är på detta område.

lodrät svart fingervibrator med silverfärgad bullet

 

Ge din partners fingrar en helt ny dimension nästa gång ni ska leka tillsammans och njuta av varandra.

Hokus pokus, Magic Wand i fokus

Gillar du djupa, rumlande och kraftiga vibrationer kommer du älska magic wands. De är egentligen framtagna för att kunna massera spända muskler, ett uppdrag de klarar med bravur, men det är i intimområdet de verkligen får briljera.

Anledningen till att magic wands har så kraftiga vibrationer är att rotationerna (Rounds Per Minute) i de kraftigaste börjar närma sig samma antal som i en genomsnittlig tvättmaskin, alltså 14 000 RPM. Det låter kanske lite tekniskt och inte särskilt sexigt, men i gengäld så är det oerhört effektivt. Det är därför viktigt att du börjar på den lägsta nivån när du startar din wand och sedan långsamt öka intensiteten allt eftersom. Har du lust att bli expert på området, då har vi här samlat ihop 10 tips på hur du får ut mesta möjliga med din magic wand.

hand som håller en svart magic wand vibrator med silverfärgad on/off knapp på skaftet

 

Denna fullvuxna, bastanta version av en klitorisvibrator förklädd till trollstav vänder sig till som gillar att bli stimulerad på ett större område, eftersom den inte träffar någon specifikt utvald punkt på klitoris. Den tar sig istället an utmaningen att stimulera alla dess nervändar på en och samma gång. I kombination med de kraftiga vibrationerna gör det att den också är perfekt till dig som har nedsatt känslighet i intimområdet.

På de flesta magic wands är huvudet tillverkat av silikon och har antingen en helt slät eller lätt räfflad yta. Halsen är oftast flexibel och böjbar, för att du lätt ska kunna rikta in stimulansen oavsett var på kroppen du använder den. De finns både med och utan sladd, vilket kanske känns lite omodernt. Men det beror helt enkelt på att sladdanslutningen till ett vägguttag är det enda som ger kraft nog att driva de otroligt intensiva vibrationerna som de starkaste versionerna kan leverera. De flesta märken har dock tagit fram riktigt bra sladdlösa alternativ, om du inte vill riskera att trassla in dig i en sladd i sängen.

Låter det lockande, men kanske lite väl våldsamt, då finns det även mini wands. De kan precis detsamma, men i lite mindre version. Eftersom vibrationerna också är lite mindre kraftfulla är de en utmärkt produkt för nybörjare och alla nyfikna.

Lufttrycksvibrator – gåvan du inte visste du behövde

Den kan egentligen inte kallas för en klitorisvibrator, men en lufttrycksvibrator är alldeles för fantastisk för att inte nämnas i det här sammanhanget. Om du inte har stiftat bekantskap med denna typ av stimulator än, då kan vi informera dig om att här har du gåvan som bara fortsätter att ge.

Lufttrycksvibratorn har ingen direkt kontakt med klitoris. Öppningen placeras istället över och runt klitoris, som sedan masseras av pulserande lufttryck eller spännande ljudvågor, vilket ger en känsla som påminner väldigt mycket om oralsex. Det låter kanske lite märkligt, och det är inte säkert att du blir helt såld på direkten, men låt oss säga som så här: Fick vi lov att dela ut Serafimermedaljen, då hade lufttrycksvibratorn varit vårt förstahandsval.

Populariteten avspeglas i den kraftigt växande marknaden. Det finns flera olika utgåvor och storleksversioner, samt ett stort utbud av olika intensiteter. De allra flesta är uppladdningsbara och vattentäta, och en del kan till och med kopplas upp mot en app och styras via den. Öppningen, eller munstycket som det också kallas, är som regel av silikon, vilket innebär att de pulserande vågorna kan smeka dig utan att det blir obekvämt eller obehagligt.

Womanizer Premium

Är du redan såld? Då är det bara att passera gå och fortsätta direkt till Womanizer Premium Lufttrycksvibrator, som med Smart Silence och Autopilot är stimulatorernas ohotade drottning. Den sitter säkert på sin tron och kommer garanterat regera hemma i ditt sovrum också.

svart lufttrycksvibrator med gulddetaljer

 

Satisfyer Pro 2

Vi förstår om du inte kan släppa tanken på dessa stimulatorer. Känner du för att prova på det hela innan du gör en större investering, även om klitoris förtjänar varenda krona du lägger på den, kan vi rekommendera Satisfyer Pro 2. Den är ett säkert kort som utan tvekan ger en oförglömlig första upplevelse och mycket mersmak.

lufttrycksvibrator med vitt huvud och skaft i roséguld

 

Känner du dig fortfarande lite osäker, då kan du ta en titt på den imponerande mängd omdömen och recensioner som finns på produkternas respektive sidor. Flera av dem kommer från personer som aldrig har kunnat uppnå orgasm tidigare! Vi säger stort tack och sänder såväl god karma, som fräcka tankar till Klimax-gudarna.

De 5 bästa klitorisvibratorerna

Det är inte så konstigt om du känner för att ropa ”En av varje, tack!” just nu, vi har alla varit där. För att göra det hela lite lättare har vi därför samlat ihop en topp 5, så att du har något att utgå från när du ska välja vilket klitoris vibrator som får följa med dig hem.


Sinful 10-Speed Bullet Vibrator

Den bästa bulleten, som alltid levererar tack vare sina 10 effektiva vibrationsinställningar, heter Sinful 10-Speed Bullet Vibrator. Använd den ensam eller tillsammans med din partner. Du kan även placera den i en sleeve, ett harness eller handväskan – vilket som känns mest lockande är helt upp till dig.

liten svart bulletvibrator med sinful-logga

 


We-Vibe Touch Klitorisvibrator

Sitter du fortfarande och väntar på något som verkligen får det att tända till hos dig, då vill vi gärna introducera We-Vibe Touch Klitorisvibrator. Spetsen har samma fort som en bullet, men resten av kroppen är kurvig och har en lätt böjd yta som placeras över klitoris. Den masserar och pirrar och bygger upp orgasmen långsamt, tills du inte kan göra något annat än sjunka ner i ren extas.

lila kurvig klitorisvibrator

 


Sinful Luxy Magic Wand

Har magic wands fångat ditt interesse, då ska du naturligtvis testa en av dem som verkligen kan leverera till max. Vi föreslår att du tittar närmare på Sinful Luxy Extra Kraftig Magic Wand. Med 7500 RPM har du här gott om kraft att ta till när du vill skämma bort dig själv.

svart magic wand med runt huvud och avlångt skaft med knapp

 


Fun Factory Be One Fingervibrator

Vill du kunna stimulera dig själv över hela kroppen hjälper Fun Factory Be One Fingervibrator gärna till. Den passar perfekt mellan dina, eller din partners, fingrar och blir till ett sjätte, vibrerande finger. Utforska dina olika erogena zoner, innan du beger dig söderut och börjar bygga upp orgsmen med din nya, lekfulla klitorisvibrator.

svart klitoris fingervibrator med logo med röd bakgrund och vit text

 


Velve Chloe Klitorisvibrator

Med Velve Chloe Klitorisvibrator får du en exklusiv och unik upplevelse. Om du vill bli både smekt och kittlad tills du får vidunderliga orgasmer, då är detta en säker vinnare oavsett om du använder den på egen hand eller tillsammans med en partner.

lila klitorisvibrator med avlång oval form

 


4 goda råd när du ska använda din klitoris vibrator

Ja du, nu kan du allt kalla dig expert, för nu vet du i princip allt du behöver veta. Vi har bara ett par små sista-minuten-tips som alltid är bra att tänka på när du vill ha en herdestund med din klitoris vibrator, oavsett hur erfaren du är.

Glidmedel
En ofta förbisedd stjärnspelare när det kommer till att uppnå orgasm, både med och utan klitorisvibrator, är glidmedlet. Ja, slidan tillverkar sin egen lubrikation, men glidmedel kan ändå ge välbehövd väta för att minska otrevlig friktion. Genom att ta till detta hemliga vapen redan från början blir det lättare att känna precis vilka punkter som tänder gnistan och sätter fart på fyrverkeriet hos just dig.

Utforska din kropp
Att uppnå orgasm är inte ett krav, för det handlar om så mycket mer än bara klimax. Det är oerhört viktigt att du lär känna både din kropp och dig själv, så att du kan slappna av och ge dig hän åt njutningen. Det är många gånger lättare sagt än gjort, oavsett hur gammal eller ung man är, men du behöver inte stressa eller pressa dig själv. Börja med att ta dig själv på t.ex. brösten eller venusberget och låt sedan händerna vandra över kroppen. Förr eller senare får du förmodligen lust att gå längre; då är det smart att ha din bästa klitorisvibrator nära till hands.

Använd den med en partner
Som en extra bonus kan din klitorisvibrator användas tillsammans med en partner. Det kan vara som en del av förspelet, där ni stimulerar andra ställen på kroppen såsom bröstvårtorna, halsen och mellangården. När ni inte kan vänta längre, kan den dessutom användas för att ge samlaget en helt ny dimension.

Rengöring
När man har haft fest, då måste man också städa i ordning och göra rent. Lyckligtvis går det betydligt fortare och lättare att rengöra sexleksaker än städa upp efter nyårsafton. Tvätta din klitoris vibrator med tvål och varmt vatten, eller använd en sexleksaksrengöring. Låt den sedan lufttorka, så är de redo att köra nästa gång du får lust att fira något.

 

Ha det så roligt!