Nyheter

Kommunikation är vägen till ett bättre sexliv

Fyra av fem svenskar tycker att det är viktigt för sexlivet att man kan prata öppet och ärligt med sin partner om sex, önskningar och fantasier.

Tyvärr har bara lite mer än hälften av oss lätt för att prata med vår partner om det – och var femte tycker dessutom att det är mycket svårt.

Det visar vår stora, internationella undersökning om sex, intimitet och relationer: Sindex by Sinful, vilken du kommer att kunna läsa mer om här.

Pratar du om sex med din partner?

Även om majoriteten av svenskarna är nöjda med sitt sexliv är det många som drömmer om att bli bättre på att prata om sex, önskningar och fantasier med sin partner.

Och detta snack kan faktiskt visa sig vara vägen till ett bättre sexliv.

Sindex by Sinful visar nämligen att de svenskar som är bra på att prata om sex med sin partner är mer nöjda med sitt sexliv. 83% av de svenskar som är i ett förhållande där de är bra på att kommunicera om sex är nöjda med sitt sexliv.

Omvänt är endast 36% av de svenskar som är i ett förhållande, där de inte är bra på att kommunicera om sex, nöjda med sitt sexliv.

Låt oss prata mycket mer om sex!

Ett bra sexliv

Så, kommunikation är alltså en viktig del av ett bra sexliv, men hur stor betydelse har det och hur nöjda är vi svenskar egentligen med det som sker i sovrummet?

Låt oss ta en liten titt på det!

Fyra av fem svenskar tycker att det är viktigt att ha ett bra sexliv. Det ger dem en närmare relation till sin partner, medan andra säger att det förbättrar deras humör.

Lyckligtvis är majoriteten av svenska kvinnor och män nöjda med sitt nuvarande sexliv.

Faktum är att vi är så nöjda att vi tar hem tredjeplatsen (tillsammans med Storbritannien) bland våra europeiska grannar – efter de romantiska fransmännen och danskarna.

Så många är nöjda med sitt sexliv idag:

  • Sverige: 56%
  • Danmark: 57%
  • Norge: 53%
  • Finland: 55%
  • Frankrike: 65%
  • Storbritannien: 56% 

Let’s talk about sex – The Game

Saknar du ett roligt, kärleksfullt och konkret sätt att få igång samtalet? Vi har tagit fram Let’s Talk About Sex – The Game som innehåller 52 frågor om intimitet och sex. 

Ta ett kort, ställ frågan till din partner och låt samtalet flöda samtidigt som ni lär er ännu mer om varandras preferenser, önskningar och fantasier. Enkelt och supereffektivt!

Psst! Du kan också spela ”Let’s Talk About Sex – The Game” med en vän!

Om undersökningen: Sindex by Sinful

Sindex by Sinful bygger på en internationell undersökning gjord av Cint på uppdrag av Sinful samt försäljningsdata från Sinful. Folkundersökningen genomfördes i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Frankrike och Storbritannien med totalt 2 000 deltagare – 2 000 i varje land.

Data samlas in från 17 maj till 8 juni 2022.

Läs mer på Sindex by Sinful där vi varje kvartal (fram till 2023) avslöjar nya spännande resultat från undersökningen.