LELO HEX anmeldelse
Recensioner

LELO Hex

LELO Hex = Säkert sex!

Kondomer har existerat i över 100 år och har under den tiden genomgått något av en resa. Man kan få kondomer med smak, doft, knoppar, räfflor, färger, tunna, tjocka, stora och små. Det finns alla möjliga sorter och jag har förut tänkt tanken att det måste vara omöjligt att hitta på något nytt. Men jag hade fel. Det svenska företaget LELO har kommit ut med en ny och revolutionerande kondom: LELO Hex. Kondomens design har tagit 7 år att framställa så bakom den ligger en hel del tanke och energi.

IMG_8487LELO hade som mål att designa en kondom som inte skulle spricka under sex, även om det skulle gå hål på den. Med en kondom som inte spricker minimerar man risken för graviditet och könssjukdomar.

För att kunna tillverka en sådan kondom har LELOs lösning varit att täcka kondomens yta med en rad sammanhängande hexagoner (sexkanter). Detta gör att underlaget blir mycket starkare än det hos en vanlig kondom. Om olyckan skulle inträffa och det går hål på kondomen spricker den inte, eftersom det endast går hål på en av hexagonerna.

IMG_8467Jea fick ett paket med 3 kondomer, tog min partner under armen och gick in i sovrummet. Vi testade LELO Hex ett par gånger och hade lite olika upplevelser med det. Trots lite inkörningsproblem blev första gången en stor succé. Jeg är verkligen usel på att sätta på kondomer så det fick min partner ordna själv. LELO Hex är 54 mm i diameter vilket är måttet för en genomsnittlig kondom. Men då min partner är något större än det hade han lite svårt med att få på den, men när han till sist lyckades tyckte han att den satt riktigt bra. Jag lade märke till att kondomen luktar riktigt gott, lite chokladaktigt, och så smakar den helt neutralt vilket jag föredrar, så jag var positiv över vår nya kondom.

Utöver den kraftigare strukturen har LELO också gjort kondomen tunnare. Det tycker jag är imponerande. Att man kan tillverka en kondom som är både starkare och tunnare på samma gång låter nästan för bra för att vara sant. Men den lever upp till förväntan. En genomsnittlig kondom har en tjocklek på ca 0,060 mm. medan LELO Hex har en tjocklek på endast 0,045-0,055 mm. Det kanske inte låter som en särskilt stor förändring, men enligt min partner var det stor skillnad. Han upplevde en stor känslighet trots kondomen och sade att det var den bästa kondom han någonsin hade provat. Det är redan glidmedel på kondomen men vi hade på lite extra. Jag har upplevt att kondomer har en uttorkande effekt på mig, och där kan glidmedel verkligen göra en stor skillnad. Det funkade också ganska bra med Hex. För mig var det dock bara en kondom bland alla andra, som kvinna hade jag inte heller förväntat mig så mycket mer eftersom det är begränsat hur mycket jag kan märka av invändigt.

Vi testade som sagt kondomerna några gånger. Två gånger gick det fint, men en av gångerna fick vi helt enkelt ge upp att försöka få på den. Om storleken hade passat hade alla 3 gånger varit lyckade. Jag hoppas därför att LELO tillverkar Hex i olika storlekar. Det är en riktigt bra kondom. Den smakar gott, doftar gott, är tunn och sprack inte en enda gång, vilket ju är det viktigaste.

Jeg ger LELO Hex 4 av 5 stjärnor.