LELO Ora 2 anmeldelse
Recensioner

LELO Ora 2

Rolling rolling rolling…

Det är bara att säga som det är: inget märke liknar LELO!
Kvalitet, design och utformning är alltid i topp och man märker att de lagt ner mycket tid och energi bakom varje produkt. Priset är därefter men då får man också vad man betalar för.

Den här veckan har jag testat en leksak som jag aldrig tidigare har provat, nämligen en oralsexsimulator.

LELO Ora 2 är en snygg, rund klitorisvibrator. Som jag redan har nämnt är den lite annorlunda från de jag tidigare provat.
Den har en liten kula på ovansidan som åker runt inuti. Den ska simulera känslan av en tungspets som glider över och runt omkring på klitoris. Samtidigt kan den vibrera så att man har möjligheten att få massor av fräck stimulering på en och samma gång – och det låter ju inte helt tokigt.

Som med alla vuxenleksaker från LELO rör det sig här om en väldigt vacker design. Det medicinska silikonet är helt otroligt mjukt, och där vibratorn är framställd i hård plast har man valt en guldliknande finish som för tankarna till lyx, champagne och kaviar. I mitten av vibratorn är det ett hål som fungerar som ett slags handtag. Man för in pek- eller ringfinger genom hålet, och styr på så vis enkelt de tre knapparna på toppen med tummen. Det hela är väldigt enkelt och gör att den ligger helt perfekt i handen.

IMG_8354

LELO Ora 2 har 10 olika program. Några där “tungan” åker hela vägen runt, samtidigt som den vibrerar efter olika rytmer, några där “tungan” bara åker från sida till sida för att imitera en tunga som slickar upp och ned. Man kan även välja inställningar där det endast är “tungan” som är igång, utan att vibratorn är det. Utöver det har LELO utvecklat ett program som heter SenseTouch. Detta program fungerar på så vis att ju hårdare du trycker vibratorn mot klitoris, desto kraftigare vibrerar den. Det är otroligt smart! SenseTouch aktiveras genom att hålla in den mellersta knappen i 3 sekunder.

Den har ett bra och enkelt gränssnitt med bara 3 knappar. En knapp för programmen samt plus och minus. Jag kommer därför inte dröja mig kvar mycket mer vid vibratorn, utan sätter igång med testet.

Jag prövar lite olika program, både med och utan vibrator. Men jag upptäcker snabbt att den rullande kulan inte gör särskilt mycket för mig, om inte vibrationerna samtidigt är igång. Utöver det är den rätt högljudd när det bara är kulan som är aktiv. Känslan av kulan som rullar runt är lite speciell. Den är lite hård och spetsig, och jag måste medge att det inte känns som oralsex. Men det är helt klart en upphetsande känsla och tillsammans med vibrationerna når jag snart orgasm.

När man justerar plus- och minusknapparna så är det mest vibratorn som justeras. Man kan inte ändra hastigheten på “tungan” särskilt mycket vilket jag tycker är förargligt, då det skulle kunna vara ett stort plus att kunna skruva upp tempot när man närmar sig klimax. Men å andra sidan är det vid det tillfället som SenseTouch:en nyttjas som flitigast.

Vibratorn är vattentät, så när jag är färdig rengör jag den enkelt genom att skölja ordentligt under vattenkranen. Därefter hänger jag den på tork på dörrhandtaget så att den är ren och klar till nästa gång.

Vad är domen?
Som sagt så är det en kvalitets- och designmässigt läcker vibrator. Men den marknadsförs som en oralsexsimulator och jag tycker nog inte att det är särskilt mycket oralsexkänsla över den. Vibratorn i den är bra och kraftig och jag hade inga problem med att nå orgasm. Men för den här prislappen förväntar jag mig en mer tystlåten produkt som lever upp till det den marknadsförs som. Därför ger jag den 3 stjärnor.