Nyheter

Sex är bra, sex är sunt och så är det kul också!

Ett bra och kul sexliv är en enorm gåva att ha i sitt liv. För det första kommer det med en hel orgie av fysiska- och hälsomässiga fördelar, lägg sedan till de mentala wow-faktorerna, som exempelvis ett fantastiskt gott humör och massor av extra energi, och du får ett riktigt vinnande koncept.

Vad som klassas som ett bra sexliv är väldigt individuellt, det vet du säkert redan. Trots det har vi samlat ihop en liten hög med de tyngsta grundstenarna, som du kan använda för att byggare vidare på dina egna erfarenheter, lustar och fantasier.

Vi kan redan nu avslöja att det kommer handla om njutning och (sex)lek(saker).

Tänk bara om man kunde få…

Ett lyckligt sexliv på 30 dagar!

Om det var möjligt hade det garanterat sålts på recept. Verkligheten ser dock lite annorlunda ut. Sexlivet behöver omsorg och uppmärksamhet för att frodas och må bra, precis som dina krukväxter, en köksträdgård eller en vällyckad surdeg.

man och kvinna under vita lakan ler och myser ihop

Oavsett om du är singel, har känt din partner hela livet eller det handlar om ett pinfärst swipe till höger, kan du ha olika tankar kring dina sexuella prestationer och hur saker fungerar, kommer att fungera eller borde fungera. Du kanske rentav jämför dig med andra, vars sexliv verkar vara bättre, vildare och mer exotiskt än ditt eget, och därmed lägger krokben för dig själv?

En sak ska du dock veta allaredan nu:

Det hela handlar om kommunikation.
Både med dig själv och med din partner.

Innan vi visar upp de formidabla sexleksaker vi letat fram till dig, saker som kommer få ditt sexliv att skrika ”YES YES YES!”, har vi en annan sak att dela med oss av. Sexuell kommunikation kan vara lite knepigt, men med de här tre ässen i rockärmen kan du blomma ut i fler former och färger än nånsin förr.

Tala är silver, kommunikation är njutning

Vi vet mycket väl hur svårt det kan vara. Först ska man reda på vad man verkligen, verkligen gillar, sen ska man lyckas sätta ord på det också. Men vi vet samtidigt att allt blir SÅ mycket bättre om man faktiskt lyckas kommunicera det, så tänk på följande:

Samtalstid
Ni behöver inte skriva in det i familjealmenackan eller lägga upp en dagordning. Det kan precis lika gärna ske när ni kör bil (kanske inte på motorvägen dock) eller lagar mat ihop. Faktum är att det kan göra samtalet mer avslappnat och lättsamt, eftersom det inte blir lika intensivt som om ni sätter mitt emot varandra och ser varandra djupt i ögonen över ett glas Barolo.

Var respektfull
När isen är bruten ska ju samtalet helst föra något gott med sig. Det bästa sättet att hålla samtalet positivt, är att stanna på egen planhalva och komma med exempel utifrån dig själv. Berätta vad du har tänkt på, fantiserat om och gärna skulle vilja prova på och säg att du gärna vill höra vad din partner drömmer om. Försök ha ett öppet sinne och respektera din partners fantasier, oavsett om det handlar om masker eller lila blockljus, så att hen känner sig bekväm och accepterad.

Tala öppet
Det är inte alltid så lätt att lägga korten på bordet, men ärlighet varar längst och ger de bästa resultaten. Låt därför metaforerna och ordvitsarna bli liggande och var ärlig mot både dig själv och din partner under samtalet. Ju mindre ni ska gissa er till vad den andre menar, desto mindre är risken för missförstånd – och desto större chans att ni kommer fram till något riktigt bra.

När alla lustar, fantasier och idéer har lagts fram, när alla skämt är dragna och alla skratt har tystnat, då ska nyfikenheten naturligtvis omvandlas till njutning. Vårt bästa tips är, föga överraskande, att ni tar hjälp av sexleksaker.

Lack och latex eller lätta smekningar?

Eller föredrar du kanske något mitt emellan? Det är inget att skämmas över. Tvärtom är det förmodligen här de flesta hamnar.

Redan 2008 beställde RFSU en studie som visade att 35% av svenska folket ägde minst en sexleksak. Idag är den siffran förmodligen betydligt högre, med tanke på branschens närmast explosionsartade ökning de senaste åren.

Av dem som ägde sexleksaker i RFSU:s undersökning, uppgav dessutom hela 94% att de fick ökat välbefinnande med dem. Det låter nästan för bra för att vara sant, men vi förstår precis! Sexleksaker kan nämligen bidra till att vidga de sexuella vyerna och hjälpa till att förverkliga fantasier, men också förstärka intimiteten. De kan även utforskas både på egen hand och tillsammans med en partner.

Så var ska du börja? Vi har delat upp det hela i olika teman under namnet

Happy sex, happy life

Att utveckla och förbättra ett sexliv kräver hårt arbete, men det är som tur är riktigt roligt redan från första stund!

Utforska din kropp

Innan du kan visa andra vad du gillar, måste du ta reda på det själv. Med andra ord, dags att ta på tropikhjälpen och ge dig ut på upptäcktsfärd över din egen kropp. Tag gärna god tid på dig, så att du kan kartlägga dina lustar ordentligt.

Du kan utforska dig själv både genom att onanera på egen hand, men också via gemensam onani tillsammans med en partner. Det senare ger en väldigt tydlig och konkret bild av vad den andre tänder på.

Utforska vaginan med Amaysin Curvy Rabbitvibrator och låt den skämma bort både dina yttre och inre erogena zoner. Den stimulerar nämligen både g-punkten och klitoris samtidig. Växla mellan de olika vibrationerna tills du hittar det som får dig att skälva av njutning.

 

Mr. Membr Värmande Penisvibrator tar hand om penis på bästa sätt, när sleeven glider upp och ner längs skaftet. Slå på värmeeffekten så känns det ännu bättre! Du sätter tempot och med 10 olika vibrationsinställningar att välja mellan kommer det hela garanterat få ett lyckligt slut.

Ge dig själv tid

Det sägs att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men när det goda uteblir helt kan det kännas både stressande och som ett riktigt nederlag. Tänk på att det tar tid att bygga upp ett underverk – och en orgasm är inget undantag. Låt det ta dig, utforska dig själv och lek dig fram till orgasmen, utan stress och press. Om det är svårt, eller om din lust har ändrat sig, försök att sätta ord på det. Det är det bästa du kan göra, både för dig själv och din partner.

Vil du ändå ha en hjälpande hand är Tracy’s Dog Suction Lufttrycksvibrator redo att assistera. Som en del av den välkända lufttrycksvibrator-familjen, är den utvecklad för att efterlikna känslan av realistiskt oralsex. Således kommer den suga och pirra dig tills du inte klarar mer. Klitorisstimulatorer av det här slaget är faktiskt kända för att ge fantastiska orgasmen – till och med till dem som normalt har svårt att komma.

Förspel är en lagsport

Även om det är frestande att gå pang på rödbetan och kasta er över varandra direkt, försök slå av på takten lite. Förspel kan vara skillnaden mellan bra sex och fantastiskt sex. Upplev din partners reaktioner när du utforskar hens kropp och se om du kan hitta nya, hemliga njutpunkter som ingen av er visste om tidigare.

Med Satisfyer Teaser Fingervibrator i handen är det extra lätt att tända varandra. Använd den i nacken, på bröstvårtorna, mot klitoris och längs penisskaftet, eller låt den vandra fritt över kroppens många andra yttre, erogena zoner.

Experimentera tillsammans

Ett sexliv har olika faser, det är helt naturligt och precis som det skal vara. Det innebär dock att det ibland krävs lite extra arbete för att hitta tillbaka till lusten. Så vad ska man då göra? Det låter kanske lite märkligt, men prova att bara kasta dig ut i massor av lekande experiment och helt enkelt se vad du fastnar för.

Något som definitivt kan vara värt att prova på är Satisfyer Double Fun, en parvibrator som bärs under samlag. Där stimulerar den både g-punkten och klitoris, plus att vibrationerna även kan kännas mot penis under penetrationen.

Nattmackan är också en del av festen

Efteråt, när du ligger i sängen utmattad, glad och tillfredsställd, är din kravlista förmodligen ganska kort. Men ändå… Vem har någonsin tackat nej till en härlig massage? Du kan både massera dig själv, som en skön avslutning, eller din partner, för att visa hen lite extra omtanke.

Med Sinful Dual Motor Magic Wand kan ni tillbringa efterspelet på att massera varandras spända axlar och trötta ländryggar. Och får ni lust till runda nr. 2 behöver ni bara vända på wanden, så kan skaftet användas till penetration medan huvudet används för att ta hand om penis.

 

Nu har du de viktigaste korten på handen och stabil grundpelare att bygga ditt imperium på, så att du kan vidareutveckla och leka dig fram till ett riktigt bra sexliv.

Allt som återstår är att önska dig lycka till och massa njutning!