Guides

SEXSPEL – DEN ULTIMATA GUIDEN

Du vet förmodligen att sexspel existerar, du kanske till och med har diskuterat fenomenet med någon. Men den stora frågan är: Finns det några på hyllan hemma hos dig? Inte det?

Det beror förmodligen på att du:

  1. Inte vet var du ska börja, eller
  2. Inte vet hur du ska få dem att passa in i ditt förhållande

Vi har därför skrivit ihop en guide som kan visa vägen, när du beger dig in i den förunderliga världen av spel med erotisk karaktär.

Vad är ett sexspel?

Ett sexspel är ett spel du spelar tillsammans med en kärlekspartner. De kallas även erotiska spel, eftersom de har en tydlig erotisk prägel. Det finns olika speltyper och flera genrer att välja mellan, precis som med vanliga spel, så skillnaden ligger egentligen bara i temat. Syftet med erotikspel är ju nämligen att skapa mer intimitet mellan dig och din partner, samtidigt som de piffar till förhållandet lite extra.

Varför ska du spela ett sexspel?

För att lära känna din partner bättre, helt enkelt. Det spelar ingen roll om du har en ny partner, eller om ni har varit tillsammans i över 10 år; ett sexspel är ett briljant sätt att skapa en ny sorts intimitet och lära kanna nya sidor av den andre. Plus att det är ett oerhört roligt sätt att utforska varandra på.

Nyfikenheten börjar spira i kroppen redan när ni sätter er ner och börjar packa upp sexspelet tillsammans. Ni kanske skrattar högt åt hur reglerna är skriva, eller fnittrar som nyförälskade tonåringar åt hur det är utformat, och därmed skapas en lättsam och lekfull stämning från start.

Men när ni väl börjar spela, då övergår ofta stämningen från skämtsam till närvarande och sensuell – och det är därför ni bör spela ett sexspel.

Vardagen får kliva åt sidan och lämna plats åt den passion ni känner för varandra, som för en stund får lov att stå mitt i rampljuset. Nya fantasier och lustfyllda idéer sås i båda era sinnen och börjar dyka upp likt snödroppar om våren.

Nästa steg är att sätta ord på de nya tankarna, och även här kan spelen ge en hjälpande hand.

Vilka sorters sexspel finns det?

Det finns faktiskt en hel del sexspel att välja mellan. Men för att ni ska kunna hitta det som höjer temperaturen i just ert förhållande, kan det vara bra med en liten genomgång av de olika typerna.

Dialogspel vänder sig till er som känner att förhållandet har börjat gå lite väl mycket på rutin. De stora frågorna och djupa samtalen har ersatts med diskussioner om vem som ska diska och vad som ska lagas till middag. Dialogspel, eller samtalsspel som de också kallas, fungerar som konversationsstartare och hjälper er att få igång samtalen igen, samtidigt som de bidrar med nya perspektiv på saker och ting.

Kortspel kan vara en form av dialogspel, men de kan även vara lite mer vågade och involvera fysiska element av det intima slaget. De är lätta att ta med på en helgutflykt och reglerna är vanligtvis enkla att förstå sig på, så ni kan spela dem efter att ni druckit ett glas vin eller två.

Tärningspel är perfekta att ta till när ni inte vill behöva tänka så mycket, utan bara vill göra nått som är lite fräckare och/eller mer kinky än normalt. Det behöver inte vara mer komplicerat än att slå med tärningarna och låta dem bestämma vad ni ska göra, var på kroppen det ska utföras och i vilket rum det hela ska ske.

Brädspel ska plockas fram när ni har ett par timmar att spendera tillsammans. De är som regel lite mer avancerade och innehåller delar med både samtal, där kommuikationen står i centrum, och mer kroppsliga utmaningar. Målet är oftast en ångande het avslutning för er båda.

Humorspel blir kvällens vinnare när ni har gäster på besök. Men de fungerar precis lika bra när ni känner för en rolig och lättsam kväll, där ni får skratta så att ni kiknar. De kräver väldigt lite, för poängen är just att ni ska få lov att slappna av och bara ha kul i varandras sällskap.

 

Nu har det säkert dykt upp en och annan fråga, så låt oss gå vidare och besvara de vanligaste:

Vanliga frågor om sexspel

  • Har ni sexspel på svenska? Ja, det har vi. Inte världens största utbud, men det finns en del spel på svenska att välja mellan.
  • Har ni sexspel på engelska? Ja, vi har sexspel på engelska. Här är utbudet större, eftersom de flesta erotiska spel som tas fram har engelsk text. Det gör att de kan få så bred spridning som möjligt. Men låt er inte avskräckas, formuleringarna och språket är som regel väldigt lätt att förstå och ta till sig.
  • Vilket sexspel är bäst? Det bästa sexspelet är det som får er att komma närmare varandra och leder till att ni sänder varandra menande blickar flera dagar senare. Ja, det är ett vagt och svårtytt svar – men oroa dig inte, vi har skrivit ihop en topplista lite längre ner.
  • Har ni online-baserade sexspel? Nej, det har vi faktiskt inte. Det låter kanske konstigt att en webbutik säger det, men vi föredrar analoga sexspel. Vi tror nämligen att de skapar mer närhet och ger större möjlighet för att bygga upp rätt stämning.

Vad kan ett sexspel göra för ert sexliv?

Det kanske känns säkrare att lägga pengara på ett UNO eller Bezzerwizzer, som ju är fantastiska spel och fungerar utmärkt när ni vill ha en spelkväll med era vänner. Men om ni känner för en kväll på tu man hand, där ni kan korka upp en flaska vin och likt Alice trilla djupt ner i en ny och äventyrlig värld, då är det erotiska spel ni ska satsa på.

Ett erotikspel kan bli en annorlunda gåva mot vad ni brukar ge varandra. Specialöl, helgutflykter och fin choklad i all ära, men om ni verkligen vill överraska varandra, då krävs det något nytt. Och dessutom, ingen har sagt att nytt och gammalt inte kan kombineras.

Känns det ändå lite främmande och farligt att klicka hem ett sexspel, då kan vi lugna dig med att det är betydligt lättare än gamla hederliga Minröj. För även om ni kliver ut på okänd mark, så är det inga minor eller fallgropar som väntar här. Skulle ni trampa snett trillar ni förmodligen snarare ihop på grund av gapskratt och hysteriskt fnissande, vilket enbart leder till att ni vill krypa ännu närmare varandra under täcket.

fifty days of play erotiskt kortspel

Det är nämligen här som värdet av nya tilltag i sovrummet visar sig i all sin prakt. Det skemlagda vardagslivet får sköta sig själv en stund, medan ni leker er tillbaka till den intimitet och närhet ni en gång hade, men som alltför ofta trillar mellan stolarna när de dagliga rutinerna tar över.

Spontanitet är som regel något flyktigt, men genom att låta ett sexspel komma in i bilden kan ni väcka liv i den igen. Det okända elementet bidrar sakta men säkert till att nya idéer hittar tillbaka in i er relation. Kanske återuppväcks några av de mer kinky sidor ni först förälskade i er hos varandra? Men det kan också vara så att ni upplever en helt ny nivå av samhörighet, och att ni lär känna varandra bättre än någonsin, när er gemensamma nyfikenhet kryper fram ut hörnorna.

Oavsett vad är sexspel en perfekt möjlighet att öka intimiteten mellan er, upptäcka nya sidor hos den andre och, till på köpet, inkorporera sexleksaker i era intima stunder, om ni får lust att utveckla leken ännu mer.

Nu är det hög tid att gå vidare till den fråga som förmodligen bränner hetast i dig:

Hur börjar man använda erotiska spel?

Det borde ju vara lätt som en plätt, eller hur? Gå in på sinful.se, köp ett sexspel, prova det – sådär, klappat och klart. Men nja, det är inte riktigt så lätt, så häng på och låt oss visa vägen.

Allra först bör du fungera över vad du vill få ut av det hela. Är målet en bättre sexuell relation, eller är det snarare något som kan få er att öppna upp och prata om mer intima saker du söker?

Inte för att det ena måste utesluta det andra, det finns bra sexspel som kombinerar de två. En del handlar dock mer om fysiska utmaningar av sexuell art, medan andra i första hand fokuserar på att förstå och utforska varandras tankar och fantasier.

När du har bestämt dig är nästa steg att dela ditt intresse med din partner. Det kan göras antingen i form av en överraskning, där du ger spelet som en gåva, eller genom att du berättar vad du tänkt på. Då kan ni välja ut ett tillsammans, så att ni hittar något som tilltalar er båda två.

När ni har fått hem ert sexspel, då handlar det ju bara om att hitta tid till att prova det. Ni kanske rent av måste planera in det i veckokalendern för att få det att gå ihop, men det kan det vara värt. Det viktigaste är egentligen att ni är överens om när det ska ske, så att ni har tid och ork att fokusera på varandra när det äntligen är dags.

Kombinera det gärna med andra saker ni gillar: något gott att dricka, läckra snacks, tända ljus och dämpad belysning, eller något annat som skapar stämning hos er. Då har ni alla förutsättningar för att få en kul och intim kväll ihop.

Och nu har vi slutligen kommit fram till det viktigaste – vilket sexspel passar er bäst?

Sexspel för par – Hitta de bästa sexspelen här

Vi börjar med ett klassiskt parspel.

You & Me – Kortspel

Ett spel med totalt 90 kort fördelade i två bunkar, ”Hans” och ”Hennes”. Ni turas om att slå med tärningen för att se vilket kort som ska dras. Korten innehåller olika idéer, förslag och aktiviteter. Om något av förslagen på korten har en tidsgräns, plocka fram timglaset och känn pulsen öka.

Ett utmärkt val till er som både vill prova på nya ting och återupplivna lite av det gamla.

Our Sex Game – Brädspel

Namnet säger allt, OSG – Our Sex Game har siktet inställt på en passionerad och erotisk kväll. Ord blandas med visor, så att säga, när ni spelar er igenom de tre bokstäverna S-E-X på spelplanen, och med flera alternativa vägar till mål kan ni spela många gånger utan upprepningar.

Vinnaren får dessutom sin hetaste sexfantasi uppfylld, så man ber gärna om en chans att ta revansch. Spelet är på engelska, men reglerna är enkla och språket lätt att förstå.

Letar ni efter ett spel som blir hetare allt eftersom, då passar OSG utmärkt. Det är även ett perfekt spel till samkönade par, eftersom korten inte anger några könsroller.

Monogamy – Brädspel

Det här sexpelet har vunnit flera priser och det är inte svårt att förstå varför. Ni blir stimulerade så väl mentalt som fysiskt, och stämningen håller i sig långt efter att spelet avslutats. Monogamy erotiskt spel har 3 nivåer, så temperaturen stiger ju längre in i spelet ni kommer.

Vill ni ta er relation till nya nivåer och utforska varandra på flera plan, då är det här helt klart sexspelet ni letar efter.

The Really Cheeky – Brädspel

Hela den engelska titeln, för ja spelet är på engelska, är The Really Cheeky Adult Board Game For Friends! En munfull, men en rolig sådan när ni väl fått det sagt. Spelet påminner mycket om Monopol, men istället för gator kan ni köpa t.ex. Jugsy Malones Lingeri, Catch-a-Cougar Nätdejting och Pole Positions Strippklubbar. Tjäna extra pengar genom Risky or Frisky korten och känn rodnaden stiga genom att besvara frågorna på frågekorten under spelets gång.

Vill ni ha ett sexspel som både kan spelas när ni är själva och tillsammans med vänner, då är The Really Cheeky brädspelet rätt val. Korten är skrivna på engelska, men grundläggande kunskaper räcker för att förstå dem. Kan spelas med 2-8 deltagare, så det är upp till er hur många som ska få vara med på spelkvällen.

Fifty Days of Play – Kortspel

Namnet är säkert bekant, men den här versionen kommer eventuellt som en överraskning. Reglerna är enkla: Istället för en bok får ni en tärning och 50 kuvert i olika nyanser – ju mörkare kuvert, desto fräckare innehåll. Nu turas om att slå med tärningen för att se vilken kuvertfärg som ska dras.

Har ni lust att göra lite mer kinky grejer ihop, men vet inte riktigt hur ni ska komma igång, då kommer spelet Fifty Days som ett brev på posten. Det är på engelska, men språket är lättläst och enkelt formulerat.

Fifty Days of Play kortspel

Fetish I.O.U – Kortspel

Om ni vill utforska den kinky världen får ni 50 idéer serverade på silverfat här. Man skulle kunna säga att det är ett slags uppdragsspel, så det kan ta lite längre tid att än andra kortbaserade varianter. Korten innehåller olika utmaningar som ni ska utföra ihop. Dra var sitt kort och därefter gå på jakt i skåp och lådor för att hitta det som behövs, så att ni tillsammans kan förverkliga den presenterade fantasin.

Det är ett perfekt sätt att få förspelet att bli en större del av upplevelsen, för det börjar ofta pirra i kroppen redan när ni drar kortet. Spänningen sprider sig sedan medan ni letar fram det ni ska använda, för att avslutas i den stora finalen. Och om ni inte har allt som behövs hemma, jamen då kan ju spänningen få växa över ännu längre tid

Det här är ett spel som kickstartar fantasier och får saker att hända, vilket gör det perfekt till er som vill experimentera mer med kinky upplevelser. Texterna är på engelska, men de är lätta att förstå och ta till sig.

Fetish I.O.U kortspel

Bedroom Battle – Kortspel

Här står sexiga utmaningar på schemat! Med 92 battlekort och 70 vinstkort med 210 uppdrag av olika slag, får ni massor att utföra och använda er av. Tävla med varandra i sovrummet och se till att ni får förverkliga alla era hetaste fantasier.

Om ni vill kicka igång fantasierna ordentligt och har en hälsosam tävlingsinstinkt, då är det detta spel ni ska klicka hem. Trots att det är på engelska, så är det lätt att läsa och förstå korten.

Bedroom Battle kortspel

Sex Roulette – Brädspel

Med Sex Roulette kan ni snabbt och lätt höja temperaturen på de intima stunderna. Snurra pilen och se vilket tal den landar på. Plocka fram häftet, leta upp talet och läs vilken pirrande uppgift som ska utföras. Det kan vara allt från ”Bind för varandras ögon” till ”Ta vågade bilder av varandra”, och eftersom texten står på svenska behöver ni aldrig oroa er för att missförstå instruktionerna.

Vill ni ha nya idéer på vad ni kan göra under intima stunder, då är det här ett bra sexspel för er.

sex roulette sexspel

2 jokrar – Humorspel

Här har vi två jokrar som, trots att de är nog så fräcka, inte kan guida er fram till kinky bondage eller hetare förspel. Djupare samtal är inte heller deras starka sida. Men de kan något annat – de kan få er att skratta tills ni kiknar.

PICK Roligt Sällskapsspel 
Det här är ett roligt sällskapsspel som kombinerar det bästa från bildlotto och charader, med en släng av lappleken som grädde på moset. Och temat? Pickar, naturligtvis! Ni kan vara 3-12 spelare, så bjud in några vänner med rätt sorts humor, arrangera en fest eller ta med det till en möhippa eller svensexa om du vågar. En sak är säker, det kommer höras när ni spelar det.

PICK Roligt Sällskapsspel

 

Cum Face Duel Pump Action Penis
Du kanske redan har sett det, för det har verkligen gått varmt på sociala medier. Men om du har missat det, kan vi berätta att det är ganska simpelt. Det går helt enkelt ut på att ni häller valfri vätska i det lilla hålet i mitten, sen gäller det att pumpa ”din” penis snabbt och hårt, så att det är motståndaren som får sig ett sprut i ansiktet.

cum face duel pump action spel

Grattis, nu är du vår stora Spelmästare! Överraska din partner med en lite fräckare eftermiddag, en mer kinky kväll, eller en gåva som tänder nya gnistor i förhållandet.

Vi önskar alla spelare lycka till och hoppas att ni nu har fått ett äss i rockärmen, så att det hela blir ännu roligare.