Nyheter

Världens första sexleksaker tillverkade med plast från havet

Vi har tagit ett litet men viktigt steg i en bättre riktning – en riktning mot ett arbetssätt där vi kan börja sluta cirkeln av plastproduktion. Det är därför vi är så oerhört stolta över att presentera…

ohhcean by Sinfulohhcean är världens första sexleksaker tillverkade med återvunnen plast från havet. Detta är ett projekt som har pågått i vad som känns som en evighet för Mathilde Mackowski, hjärnan bakom varumärket ohhcean.

En kvinna sitter ner och håller i massa sexleksaker

När hon stod på stranden med havsbrisen i ansiktet väcktes en lust av att göra något åt avfallet som hon såg guppa runt på vattenytan.

Det var i det ögonblicket som det såddes ett frö till idén om att skapa världens första sexleksak gjord med återvunnen plast från havet.

Hon har alltid drivits av en nyfikenhet och en drivkraft av att göra saker bättre. Optimera. Förbättra. Förändra. Ord som ständigt snurrar runt i hennes huvud.

En kvinna sitter ner och tittar på sexleksaker

Så nu kanske du undrar, vad är egentligen ohhcean?

ohhcean är en ny början, ett litet steg i rätt riktning, en droppe i havet. Liten men betydande nog för att skapa ringar på vattnet och bidra till förändring.

Och för att vara lite mer specifik så det är en kollektion sexleksaker i blåa nyanser tillverkade med återvunnen plast från havet med ett tunt lager av silkeslen silikon. Kollektionen består i dagsläget av tre produkter. Klassiker som vi alla känner och älskar. Vi har en wand, en g-punktsvibrator och en kroppsvibrator.

Vi kommer snart att berätta mer om produkterna, men låt oss först dyka ner i äventyret om hur ohhcean kom till. Det har varit en guppig tur med både upp- och nedgångar. Att påbörja en ny resa innebär alltid att lära sig en hel del nytt på vägen, och så var även fallet för utvecklingen av ohhcean.

Det var så otroligt viktigt att vi visste exakt var plasten kom ifrån, vem som samlade in den, var den bearbetades och, naturligtvis, hur den bearbetades.

Vi ville vara säkra på att hela processen omfattade visionen om minimal miljöpåverkan, från att samla in plasten från och runt havet till att se till att arbetsmiljön höll de standarder vi hade tagit fram för projektet. För att vi skulle lyckas med detta behövde alla inblandade få samma omsorg och omtanke som själva produkterna. Efter en lång och grundlig sökprocess hittade vi äntligen #tide.

Som en av världens ledande aktörer inom återvinning och insamling av plast från havet har #tide redan gjort det hårda arbetet för att se till att alla ovanstående kriterier kan uppfyllas. Det börjar med att utbilda fiskarna och betala dem för att samla in och sortera plastavfallet. Insamlingen av plast från och runt öarna organiseras, betalas och övervakas i enlighet med höga etiska krav, vilket är av stor betydelse för både oss och #tide.

Korkar, granulat och sexleksaker

Plasten samlas in från och runt vattnen i Sydostasien i samarbete med sociala företag. Tack vare #tides schweiziska precision är materialet inte bara tillverkat av 100 % återvunnen plast från havet, utan processen drivs även av förnybar energi.

Att samarbeta med #tide har gett oss möjligheten att arbeta sida vid sida med sanna innovatörer och några av världens ledande varumärken. Vi är oerhört stolta över att samarbeta med det starka och trovärdiga varumärke inom social och miljömässig hållbarhet och transparens som #tide har lyckats bygga upp.

En kvinna håller i tre stycken sexleksaker

 

Processen för att återvinna plasten har varit extremt svår så vi är otroligt glada för att äntligen kunna presentera produkterna för er.

Det må vara ett litet steg i rätt riktning, men förhoppningsvis är detta bara början på ett ännu större utbud av sexleksaker tillverkade med återvunnen plast från havet.

Se kollektionen här: ohhcean by Sinful