Guides

Vibratorägg – Hur högljudda är de egentligen?

”Det måste finnas fler än jag som har varit nervösa för att ta med mig ett vibratorägg utanför sovrummet”, var min första tanke när jag fick ett vibratorägg i handen.

Det visade sig snabbt att jag inte var ute och cyklade.

Förutom nyfikna kollegor var det också ganska många i mitt kompisgäng som ville veta hur tysta dessa ägg egentligen är.

Så jag bestämde mig för att testa fyra olika vibratorägg för att se om de låter så mycket som jag föreställer mig att de gör (spoiler: Det gör de inte).

Självklart rangordnar jag dem också så att du ska kunna få reda på vilka som är tystast.

Två händer och ett vibratorägg

Så började det

Bara tanken av att stå i kö i mataffären med surrande trosor som för mig bara låter högre och högre, är verkligen utanför min komfortzon!

Därför började jag också någon helt annanstans. Nämligen hemma.

Ingen tv, ingen podcast, ingen musik. Bara jag och ett vibratorägg.

Och ja, i den här miljön låter det högt. Det är en tyst miljö, och jag kan känna vibrationerna och höra dem på ett annat sätt än om det hade varit någon annan som använde ägget.

Jag sa inget till min sambo och först märkte han ingenting heller. Men plötsligt kunde jag se en förändring i hans ansiktsuttryck. Det hördes ett svagt brummande som normalt inte finns där.

Och han blev otroligt glad när han insåg att det var ett vibratorägg och inte jobbtelefonen som surrade.

En annan bra sak är att det följer med en fjärrkontroll till vibratoräggen, så att du enkelt kan styra det själv eller låta din partner ta över. Du kan stoppa vibrationerna helt eller växla mellan dem och fjärrkontrollen är oftast så liten att den är diskret att ha i handen.

Vi testade fyra olika vibratorägg, och detta är vad som hände.

Från sovrummet till utomhus

Det första ägget som testades var Amaysin Love Vibratorägg.

Jag var lite nervös inför det hela, så vi gick en kort promenad i ett område där det sällan är mycket folk.

Det visade sig vara en bra idé!

För det första var det lättare att koppla av när det inte fanns några människor runt mig. Jag och min partner kunde skratta åt det hela, och vi fick uppleva alla vibrationer (som var tillräckligt lugna för att hjälpa mig att slappna av).

Om vi gick tätt ihop utan att prata kunde man höra ett svagt brummande, men annars var det egentligen bara jag som märkte det.

Kvinna som håller ett vibratorägg i handen framför ett träd

Sen blev jag lite modigare

Nästa sak som testades ute i den verkliga världen var Sinful Vibratorägg.

Min sambo fick fjärrkontrollen i handen, jag satte ägget på plats och sedan gick vi iväg för att shoppa inför en dejtkväll.

Det kanske låter lite konstigt att använda ägget i en mataffär, men det är faktiskt den idealiska platsen att testa det på: Det kommer ljud från olika håll, du rör dig istället för att sitta still och du kan snabbt ta dig därifrån igen.

Vi testade det lite på vägen och jag blev förvånad över hur kraftfulla vibrationerna var! Det gör också att det låter lite mer än några av de andra modellerna jag provat.

Men om vi gick några meter ifrån varandra så hördes det inte. Inte ens när vi var inne i butiken var det ingen som märkte något, inte ens när vi stod i kö.

Kvinna med en varukorg och ett vibratorägg i handen

Cafébesök med en osynlig partner

De två första försöken hade överträffat alla förväntningar, så självklart var det dags för något lite busigare – ett cafébesök!

Den här gången hade jag med mig LELO Lyla 2 och jag kände mig tillräckligt modig för att sätta mig ner och ta en kopp kaffe med andra människor omkring mig.

Det blev en lite blandad upplevelse!

Visst var ägget tyst, men vibrationerna var starka, så på en hård träbänk utan kudde kändes det inte superskönt för mig och brummandet var också högre än om jag ställde mig upp. Det blev därför en väldigt snabb kopp kaffe.

Ingen märkte något, men jag kan dra slutsatsen att om man ska sitta ner med ett sådant ägg i sig, så måste man sitta på en väldigt mjuk kudde som inte delas med någon så att den minskar ljudet men inte för vibrationerna vidare till de som sitter bredvid.

Kvinna med en bok, en kaffekopp och ett vibratorägg

Nu eller aldrig

Det allra sista ägget i korgen var VELVE Evy.

Om ryktena på kontoret skulle visa sig stämma borde detta vara ett av de tystaste vibratoräggen på marknaden.

Jag och min sambo gick därför till en bar som jag visste hade mjuka soffor och stolar att sitta på.

Det var relativt tyst när vi kom, och det fanns bara några få gäster förutom oss.

Vi sätter på ägget, och det hördes inte! Det var lite bakgrundsljud och låg musik, så det fanns ingen chans att någon skulle märka det tysta surret.

Kvinna på en soffa med vin, snacks och ett vibratorägg

Varför skulle jag behöva ett vibratorägg?

Det kanske inte låter som att jag har haft de galnaste upplevelserna i detta experiment, men det var riktigt kul att testa!

Det var något vi kunde göra tillsammans och skratta åt. Det var riktigt roligt att testa, och att ha de där små hemligheterna med sin partner visade sig vara enormt stimulerande.

Till att börja med var jag riktigt nervös för om ägget skulle höras.

Men inte en enda person verkade lägga märke till det.

Jag kunde förstås höra det eftersom det var jag som hade det i mig och min sambo kunde höra det om det var helt tyst i omgivningen och han verkligen lyssnade noga.

Det finns ingen anledning att använda den vid dyra restaurangbesök eller på bio, för det kan vara en pressande känsla att sitta ner länge när man har det i sig.

Dessutom kan det vara svårt att slappna av helt när man är nervös för om andra kan höra det.

Använd det därför på en plats där det redan är lite bullrigt (fågelsång, bakgrundsmusik, andra som pratar, lite vatten som porlar).

Och hallå, jag lovade er en recension av vilket vibratorägg som var tystast.

På en fin fjärdeplats har vi Sinful.

Tredjeplatsen går till Amaysin Love.

På en mycket välförtjänt andraplats har vi LELO Lyla 2.

Och ägget som knappt kunde höras alls var VELVE Evy!

Hand som håller fyra vibratorägg

Bör jag testa det?

Om du vill överraska din partner och ha en rolig kväll bör du definitivt testa.

Om du vill använda det uteslutande för sexuell tillfredsställelse är det lättare att få ägget att träffa rätt när du kan korrigera och justera det på vägen. Beroende på hur privat du är som person görs det nog bäst i en trygg miljö.

Jag hade en fantastisk tid med vibratoräggen när jag väl kom igång. Jag ska definitivt testa det igen!